Igrači starčevačkog Borca su posle serije slabih rezultata zabeležili dve uzastopne pobede. Evo rezultata poslednja četiri kola:

Starčevo:

Borac - Budućnost (SC) 0:1; Banatsko Karađorđevo:

Jedinstvo - Borac 3:1;

Starčevo:

Borac - ŽAK 5:1;

Rusko Selo:

Crvena zvezda - Borac 0:2

            U 24. kolu Brac je na Opštinskom stadionu  dočekao ekipu Budućnosti iz Srpske Crnje. Odigrana je jedna veoma zanimljiva i neizvesna utakmica dva ravnopravna protivnika. Od samog starta igralo se otvoreno sa obe strane i u prvom poluvremenu po dve tri povoljne prilike stvorila je domaća i gostujuća ekipa. Najbolje prilike za pogodak za Borac propustili su Uroš Lukić u 13. minutu, Gigović u 24. i Bajić u 36. minutu. U drugom poluvremenu nastavilo se u istom ritmu, a prvi pogodak na utakmici postiže gostujuća ekipa, u 54. minutu, i vodi sa 1:0. Od tog momenta Starčevci  kreću nešto agilnije i stvaraju nekoliko izuzetnih prilika za pogodak ali u odlučujućim momentima domaći igrači su bili neprecizni ili je golman Budućnosti odlično reagovao. U samom finišu utakmice idealnu priliku za pogodak propušta Lukić kada je sa svega 5-6 metara šutirao pored gola i rezultat je ostao 0:1. 

            U 25. kolu ekipa  Borca je gostovala u Banatskom Karađorđevu timu Jedinstva. Na ovo gostovanje ekipa je otišla desetkovana,  bez nekoliko standardnih igrača, što zbog kartona, što zbog povreda ili obaveza na poslu. Iako oslabljen,  Borac se predstavio u dobrom svetlu i u prvom poluvremenu je bio  ravnopravan protivnik. U 36.  minutu, posle veoma lepe akcije, Starčevci postižu pogodak preko Filipa Đurkovića za vođstvo, što je bio rezultat poluvremena. U nastavku meča, Jedinstvo kreće nešto agilnije, a plod takve igre je pogodak u 58. minutu za izjednačenje. Do kraja utakmice bilo je prilike na obe strane, ali je domaća ekipa uspela da, u 86. minutu, iz slobodnog udarca, postigne pogodak za vođstvo od 2:1, a u nadoknadi vremena postižu još jedan gol  za konačnih 3:1.

            U 26. kolu Starčevci su na svom terenu dočekali  ekipu ŽAK-a iz Kikinde. Od samog starta utakmice domaća ekipa je bila nadmoćnija i stvarala prilike za pogodak, ali iste i promašivala. Na prvo radovanje se čekalo 35 minuta, kada je Uroš Lukić postigao veoma erektan pogodak za vođstvo od 1:0. Do poluvremena nije bilo promene rezultata. U nastavku, domaći tim nastavlja još žešće da napada ka protivničkom golu,  a plod takve igre su golovi Gigovića u 51. i Ivanovića u 66. minutu za vođstvo od 3:0. U 68.  minutu u listu strelaca se upisuje i Bajić za 4:0, a u 72. minutu Borac već vodi sa 5:0, a strelac je Jankulov. Do kraja utakmice gosti postižu počasni pogodak, u 73. minutu, za konačnih 5:1.

            U 27. kolu Borac je gostovao u Ruskom Selu ekipi  Crvene zvezde. Odigrana je jedna otvorena utakmica sa dosta prilika za pogodak na obe strane. Posle dve veoma povoljne prilike za pogodak koje propuštaju Jankulov i Gigović, u 24. minutu Uroš Lukić postiže pogodak za vođstvo tima iz Starčeva. Do poluvremena bilo je prilike za pogodak na obe strane, ali se rezultat nije menjao. U nastavku se igralo u istom ritmu sa po nekoliko šansi na obe strane, ali su strelci bili neprecizni. U samom finišu utakmice, u 87. minutu, sve dileme oko pobednika otklonilo je ponovo Uroš Lukić koji je  svojim drugim pogodkom na utakmici postigao konačnih 2:0 za goste iz Starčeva.

            Do kraja prvenstva je preostalo da se odigra još tri kola. Starčevci dočekuju Kozaru iz Banatskog Velikog Sela i u poslednjem kolu u lokalnom derbiju omoljičku Mladost, a gostuju Slobodi u Novim Kozarcima.

Petar Orešković

 

Prijatelјi kluba i dalјe pomažu

            Klub prijatelja FK-a Borac bio je aktivan i u proteklom period. U toku maja meseca članovi ovog kluba organizovali su izmeštanje zaštitne ograde. Izmešteni su stubovi i nabavljena je nova žičana ograda kako bi naš stadion imao bolju funkcionalnost i estetiku. Planira se još čitav niz sličnih akcija kojima bi se unapredila infrastruktura na Opštinskom stadionu u Starčevu.

            Klub prijatelja FK-a Borac osnovan je sa idejom da uz druženje budu prikupljana sredstva koj bi se usmerila u fudbalski klub ali i druge klubove, udruženja i ustanove u Starčevu (škola, ambulanta, košarka, odbojka...). Jednom mesečno održavaju se sastanci gde svako od članova iznosi predlog gde bi se prikupljeni novac mogao da se usmeri. Klub prijatelja poziva sve zainteresovane da se priključe njihovom radu, a za više informacija možete ih kontaktirati putem broja telefona: 066/6-405-408.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top