STARČEVO DOBIJA “ZASEOKE“: Nadel, Voćnjak i Zeleno polje

Gradska uprava grada Pančeva, Sekretarijat za urbanizam, građevinske, stambeno-komunalne poslove i saobraćaj i Komisija za podizanje spomenika kulture i određivanje naziva ulica i trgova zatražila je od Mesne zajednice Starčevo da predloži imenovanje dve nove ulice i tri zaseoka na teritoriji naše mesne zajednice.

 

Zapravo, radi se o imenovanju dva prolaza u kojima nema stambenih objekata: prvi je produžetak jednog od kraka Ulice Ive Andrića u Šumicama, prema polju, a predlagač je odredio naziv Poljska ulica, dok je za pravac prema Omoljici, od Male ulice ka mostu na Nadeli, sve do benzinske pumpe ispred Omoljice, dat predlog da se ovaj potez nazove Omoljička ulica.

Na osnovu elaborata RGZ-a o imenovanju ulica i zaseoka na teritoriji naseljenog mesta Starčevo, Skupština Mesne zajednice Starčevo je donela i odluku da se za zaseoke (u pitanju su izolovana naselja, odnosno kuće, salaši, u ataru) predlože sledeći nazivi: zaseok Nadel (alternativan naziv Južni) koji se nalazi na Nadeli ispred ulaza u Omoljicu; zaseok Voćnjak, koji se nalazi uz rafinerijsku ogradu i zaseok Zeleno polje, koji se nalazi na gornjem toku Nadele, iznad Mirkovog kanala. Konačnu odluku o nazivima ulica i zaseoka daće odbornici gradske skupštrine nakon mišljenja nadležnog pokrajinskog sekretarijata.

P. Andrejić

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 

Video o Starčevu

VREMENSKA PROGNOZA

Pretraga sajta

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…