PROMENA VLASNIČKE STRUKTURE STARČEVAČKOG OPERATERA; Telekom kupio AV kom

“Telekom Srbija“ kupio je još dva kablovska operatora - “Radijus vektor“ i “AVkom“, a pregovaramo sa još pet manjih

To je u intervjuu za “Blic“ rekao koordinator za internet i multimediju “Telekom Srbija grupe“ i direktor “Mtela“ Vladimir Lučić koji dodaje da očekuju da se u prvom kvartalu ove godine završe i te akvizicije. Kako je rekao, kupovina kablovaca je uslov za realizaciju razvojne strategije “Milion plus“, kojom treba da dođu do više od milion korisnika televizije i interneta.

Kupovinom je dobijeno 120.000 novih internet i televizijskih korisnika koje je imao “Radijus vektor“ i 18.000 koje je imao “AVkom“. Upitan može li i ova kupovina da izazove buru u javnosti kao kupovina “Kopernikusa“, Lučić kaže da ne zna zašto je izazivaju “samo naše akvizicije, a ne i konkurencije“.

- Rešili smo da stavimo tačku na zaostajanje “Telekoma“, da ga postavimo tamo gde treba da bude nacionalni operator, a to je mesto lidera, rekao je Lučić te dodao da se “Telekom“  finansira sopstvenim sredstvima.

- Ne finansiramo mi narodnim parama ove akvizicije, već smo punih 10 godina ekstremno profitabilni, naglasio je Lučić.

Kako kaže, kada poredite sve kablovce uključujući i “SBB“, “Telekom“ ima ubedljivo najveći profit, ali i najveći broj radnika, više nego svi mobilni i kablovski operatori zajedno.

- Kupovinom kablovaca smo za pet meseci u Srbiji povećali broj TV korisnika za više od 50 odsto, pa ih sada ima preko 700.000 - rekao je on i dodao da kompaniji to daje snagu da dodatno ulaže u sadržaj te je pokrenut i kanal “Superstar“.

On je naveo da je “Telekom“ imao mali broj TV korisnika, jer su kablovci napravili svoj kartel i paralelnu mrežu i nisu se, kako je rekao, međusobno napadali već su se udružili protiv “Telekoma“. U sklopu projekta “Milion plus“ nije kupovina televizija, rekao je Lučić i dodao da će u fokusu, kao i kod svih velikih kompanija u svetu, biti i multimedija, jer je, kako kaže, internet jedini siguran prihod u narednih 50 godina.

- Internet portali će u budućnosti biti najveći proizvođači sadržaja i mi želimo da budemo jedan od nosilaca pravljenja tog lokalnog serijskog, sportskog ili naučnog programa. Cilj nam je da dokažemo da ne samo da možemo da se izborimo sa postojećom konkurencijom i budemo lider u uslugama interneta i televizije već i da uđemo u utakmicu sa digitalnim servisima velikih kompanija, istakao je Lučić.

pripremio P. Andrejić

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 

Video o Starčevu

VREMENSKA PROGNOZA

Pretraga sajta

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…