DOM KULTURE STARČEVO: Useljene nove prostorije

Udruženje žena ”Neolit” dobilo je svoje utočište. Dom kulture dodelio im je nedavno renovirane prostorije na drugom spratu, a ove dame će ih deliti sa članovima novoformirane Umetničke radionice.

Tim povodom je u ponedeljak, 22. aprila, priređeno skromno svečano otvaranje, na kojem su, pored predsednika pomenutih organizacija, govorili i gradski većnik za kulturu Nemanja Rotar i direktor Doma kulture Darko Ješić.

Prva među jednakim damama LJiljana Zarić zahvalila je svima na učinjenom i izrazila nadu da će im se priključivati sve više žena.

            - Nećemo gubiti vreme, pa odmah počinjemo s radionicama tkanja i pozivam sugrađanke da se edukuju. Želja nam je da i decu iz škole zainteresujemo za naše aktivnosti, u čemu nam već pomažu pojedine učiteljice. Inače, prostor smo dekorisali starim stvarima, jer već pet godina, od našeg osnivanja, sakupljamo nameštaj, posteljinu i druge predmete, a najinteresantnija je nošnja kakva je korišćena pre stotinak godina - navodi ova Starčevka.

Umetnička radionica ponela je ime po ne tako davno preminulom Peri Poljaku, tamburašu i slikaru. Time se bavi i njegov rođeni brat Nikola, koji je izabran za predsednika te sekcije. On je istakao da taj naziv nije bio njegov predlog, ali da će mu to biti dodatni motiv za rad, koji će se takođe zasnivati na animiranju mladih.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 

Video o Starčevu

VREMENSKA PROGNOZA

Pretraga sajta

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…