ARHIVA VESTI

Produžena autobuska linija 14

 

 

 

Lokalni prevoznik ATP produžio je od 1. aprila liniju 14 do Omoljice. Ovakva odluka izazvala je diskusiju na zasedanju Skupštine Grada Pančeva u kojoj su učestvovali odbornik Petar Andrejić i član gradske vlade Dragan Grujičić.

- Gradska vlast želi da tu liniju produži do Omoljice i da na taj način prikupi političke poene. Za nekoliko meseci vratiće je. Niti će odgovarati ATP-u, zbog cene karte, niti Omoljčanima zbog gužve koja će se napraviti, niti će odgovarati Starčevcima zbog ukidanja 15 polazaka dnevno - kazao je Petar Andrejić.

- Taj autobus će biti pun. Suština je da vozilo bude puno. Svakoga dana dolazim iz Omoljice i svakoga dana sam iza lokala 14, koji vozi deset ljudi. Da li je to opravdano? Da samo deset ljudi ide do grada i da troši budžetska sredstva, ili je to nečiji hir odavno bio ili je nešto drugo? Mislim da će se ovo pokazati kao dobro. Na kraju krajeva uradićemo probu, pa ćemo videti kako će da bude jer je ova vlast vrlo odgovorna. Ako to bude ne isplativo, biću kao resorni da se ugasi - rekao je Dragan Grujičić i dodao: - Vi, kao Starčevo, bili ste do sada veoma privilegovani. Ne može jedan lokal da ide za 10 putnika. Mi moramo voditi računa o svim putnicima, o “južnoj zoni“ i “severnoj“. Omoljica, Brestovac, Ivanovo moraju isto biti usluženi. Vi u svaki lokal koji dolazi iz Ivanova i Brestovca i Omoljice možete da uđete. Znači, vi imate tu privilegiju da budete još više opsluženi. Ovo je nešto što je proba i nešto što treba da se pokuša i smatram da će biti opravdano. To što kažete da će biti minus, sigurno neće biti tako - rekao je Grujičić.

U međuvremenu, građani su potpisivali peticiju pa je zahtev da se trasa linije 14 vrati na staro i da se uvede pređašnji red vožnje, potpisan od oko 1200 građana Starčeva, prosleđen Agenciji za saobraćaj i ATP-u. Lokalni prevoznik je odgovorio da se još uvek posmatraju efekti ove izmene i da se po potrebi uvode duplirani polasci u špicevima kako bi se izbegla gužva.