ARHIVA VESTI

Ekologija

Predstavljanje Udruženja sportskih ribolovaca “Nadel“ održano je u nedelju, 20. marta, u Maloj sali Doma kulture. Prisutnim članovima i simpatizerima ribolova najpre se obratio predstavnik starčevačkog društva pčelara, Paja Orešković , koji je u sažetim crtama ispričao kako je Nadel izgledao kada je on bio dete a kako izgleda sad. Dalibor Tanev, nosilac ideje i najzaslužniji upornim radom, kaže da udruženje sportskih ribolovaca ima za cilj čišćenje i održavanje reke Nadel, obnovu flore i faune, poribljavanje iste u cilju sportskog ribolova za decu i odrasle.

- Program Udruženja je sledeći: da vidimo ko će sve sa nama da bude u udruženju, uređenje priobalja, uređenje same trske, izrada suncobrana, izrada roštilja koji će biti na obali a planiramo jednu marinu koja će biti za čamce, za vezivanje - istakao je Dalibor Tanev

A u nedelju, 10. aprila, Udruženje “Nadel“ je prvom fazom radova započeo idejni projekat uređenja prostora na i oko Nadela. Član upravnog odbora sportskih ribolovaca Dejan Stanković kaže:

- Ovo je samo jedna od niza akcija koje će udruženje sprovesti. Trenutno je na terenu bager koji čisti stazu na jednom delu obale pored Nadela a u susred nam je izašlo vodoprivredno preduzeće “Tamiš Dunav“ sa radnom mašinom i ljudstvom. Takođe je na terenu bio i geometar koji će tačno ucrtati koordinate područja kako bi idejni projekat ušao u fazu izrade. Pored članova Udruženja sportskih ribolovaca “Nadel“ danas su nam svojim dobrovoljnim radnim doprinosom pomogli meštani dobre volje što ima značaja za opšte dobro u daljem razvoju Starčeva. Pomerili smo se sa mrtve tačke praznih priča, ušli smo u konkretnu fazu realizacije koju zajednički svim snagama želimo da “izguramo“ do kraja.