ARHIVA VESTI

STARČEVAČKI TALENTI

Srđan Selimovski - pobednik “Slagalice“
Pobednik 93. ciklusa najdugovečnijeg televizijskog kviza na ovim prostorima je naš sugrađanin Srđan Selimovski. Želeli smo da sa njim podelimo utiske o svim izazovima ove izuzetno gledane emisije koja nas desetinama godina unazad opušta u večernjim časovima.

Srđan Selimovski (1986.) od rođenja je žitelj Starčeva. Osnovnu školu je završio sa najboljim mogućim uspehom. Nakon toga je u pančevačkoj gimnaziji, prirodno - matematički smer završio na potpuno isti način, sa svim peticama. Školovanje je nastavio na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, diplomirao na smeru “signali i sistemi“ (nekadašnji naziv smera je “automatika“) i stekao zvanje diplomiranog inženjera elektrotehnike.

Kako ste došli do “Slagalice“?
- Pored mog oca, ovu emisiju sam gledao veoma dugo. Na njegovo insistiranje više puta sam se prijavljivao ali nažalost bezuspešno. Već sam skoro izgubio nadu, kad me je za učešće u kvizu prijavila devojka i ja sam krajem prošle godine pozvan na prvo snimanje.

Kako ste se osećali u studiju?
- Mogu vam reći da je prvi put bilo dosta treme. Snimanja se obavljaju utorkom i sredom i to po nekoliko emisija za redom. Kada sam došao, izvlačili smo brojeve za nastup. Ja sam izvukao broj 2. Dečko koji je izvukao prvi broj igrao je sa pobednikom iz prošle emisije i pobedio ga sa velikom razlikom. Tada mi je bilo najteže.

Šta je bilo u prvom nastupu?
- Protivnik je bio veoma dobar ali uspeo sam da ga pobedim. Dalje je bilo mnogo lakše. Prvi dan snimanja je bila sreda pa sam za sledeći nastup imao vremena da se malo odmorim. Toga dana smo snimili četiri emisije i ja sam u svim duelima izašao kao pobednik. Sledećeg utorka su bila još tri kvalifikaciona susreta i ja sam poslednji meč izgubio. Svejedno, to bi mi i bio poslednji susret u kvalifikacijama.

Četvrtfinalne i polufinalne emisije?
- Sve četvrtfinalne emisije i polufinalne su snimane u po jednom danu. U četvrtfinalnim susretima, svaki par je imao po dva takmičenja. Prošlo je bez većih problema. U polufinalu koje se igra u tri partije a protivnik mi je bio Milan, iz mog prvog susreta. On je sjajan igrač, pobedio sam ga ponovo i navijao za njega kasnije u borbi za treće mesto.

Sad ono najvažnije, finale?
- Finale je svakako bilo najteže i najneizvesnije od svih dosadašnjih susreta. Prvi meč sam izgubio pa sam dva za redom dobio i napravio razliku od 33 poena. Poslednji meč je bio neizvestan do samog kraja. Završna pogođena asocijacija me je spasla. Protivnik je pobedio u poslednjem meču ali sam ja u konačnom zbiru imao više poena.

Kolike su nagrade i na šta ste ih potrošili?
- Bilo je tri vrste nagrada. Jedna je ček u “Tehnomaniji“ na 120.000 dinara za koje sam devojci sa kojom živim kupio šivaću mašinu s obzirom da se bavi modnim dizajnom. Pored toga sam bratancima kupio nov računar, a za ostatak - par sitnica. Gotovinu u iznosu od 200.000 dinara ću, uz još novca, uložiti u kupovinu stana za koji planiram da podignem kredit. Putovanje u Barselonu iskoristiću za prvomajske praznike.

Čime se sada bavite i šta planirate?
- Trenutno sam zaposlen u jednoj privatnoj firmi u Beogradu gde trenutno i živim sa nadam se budućom suprugom. Radim više kao programer nego baš u struci. Pošto mi je i devojka zaposlena planiramo da podignemo stambeni kredit i zasnujemo porodicu.

Šta bi poručili za kraj?
- Mojim Starčevcima želim sve najbolje. Iako trenutno ne živim u Starčevu, ono mi je u srcu i uvek rado dolazim kad god sam u prilici. Želim da se posebno zahvalim mom ocu Sadetu, koji je jedan od najzaslužnijih za moje učešće u “Slagalici“.