ARHIVA VESTI

FUDBAL - Serija loših rezultata

Fudbaleri Borca u prethodna četiri kola nisu ostvarili ni jednu pobedu a na svom terenu su doživeli dva poraza.

Evo i rezultata prethodna četiri kola:

Borac - Budućnost 2:4;
Vojvodina - Borac 2:2;
Borac - Vojvodina 1:2;
Jdinstvo Stević - Borac 2:1.

U sedmom kolu  Borac je na svom terenu dočekao ekipu  Budućnosti iz Alibunara i pružio jednu od najslabijih igara ove sezone. Gostujuća ekipa, koja je došla da se brani,  iskoristila je loš dan domaćeg tima i zasluženo odnela bodove iz Starčeva. Gosti su prvi došli do prednost u 20. minutu posle greške u odbrane Borca. Ali, već u 23. minutu Borac je uspeo da izjednači na 1:1 a srelac je bio Popović. U samom finišu prvog poluvremena, u 45. minutu, nakon kornera za Budućnost, u gužvi se najbolje snašao jedan gostujući igrač i doveo svoj tim u prednost od 1:2,  što je bio i rezultat poluvremena. Na samom startu drugog dela igre kada je Borac  pripretio da bi mogao stići do povoljnog rezultata dolazi do greške u domaćoj odbrani i mladi Minić postiže autogol za vođstvo gostiju od 1:3. Nadu domaće ekipe da može stići do povoljnog rezultata potkrepio je Nikolov kada je u 65. minutu smanjio na 2:3. Do kraja utakmice domaća ekipa je propustila dve prilike da stigne do izjednačenja a gosti su to znali da kazne i stignu do još jednog pogotka u 77. minutu i ostvare pobedu od 2:4.

U 8. kolu Borac je gostovao u Crepaji ekipi Vojvodine. Na ovo gostovanje otišlo se sa namerom da se pokuša da se iskupi za poraz kod kuće u prethodnom kolu. Starčevci su pružili dobru partiju i bili blizu da  željeno ostvare. Od samog početka utakmice Borac je bio nadmoćniji i stvarao povoljne prilike. U 15. minutu gostujuća ekipa dolazi do vođstva a strelac je Marko Božić. Borac je nastavio sa napadima i u 31. minutu rezultat je 0:2, a ponovo se u listu  strelaca upisuje Božić. Propustio je Borac u prvom poluvremenu još 3-4 stopostotne prilike za pogodak kada su izlazili sami pred protivničkim golom ali promene rezultata nije bilo. U drugom poluvremenu igralo se u istom ritmu a gosti su propustili priliku da ostvare ubedljiviju rezultatsku prednost. Zato, u završnici utakmice stiže kazna za sve promašaje i domaći tim u 76. minutu smanjuje na 1:2 a u 80. minutu već je 2:2. Samo tri  minuta kasnije dosuđen je kazneni udarac za Vojvodinu, koji je golman Borca Topić uspeo da odbrani, tako da je utakmica završena nerešenim rezultatom.

U devetom kolu  Borac je na svom terenu dočekao ekipu Vojvodine iz Seleuša. Gostujuća ekipa je došla u Starčevo sa namerom da sačuva svoj gol i tako izvuče povoljan rezultat. U prvih 10 minuta domaća ekipa je stvorila tri povoljne prilike za gol ali nije uspela da iskoristi ni jednu. U 13. minutu stiže kazna i posle jedne kontre gostiju rezultat je 0:1. Do kraja prvog poluvremena vodila se ravnopravna igra sa malo prilika za pogodak. U drugom poluvremenu Borac je krenuo silovitije a gosti su se povukli na svoju polovinu i čuvali prednost. Propustila je domaća ekipa 2-3 prilike da stigne do izjednačenja a u 60. minutu, posle jedne kontre,  dosuđen je jedanaesterac za goste koji nije realizovan. U 65. minutu, posle lepe akcije domaće ekipe, Božić postiže pogodak za izjednačenje na 1:1. Starčevci tada sve karte bacaju na napad nebi li stigli do pobede. U 83. minutu, posle još jedne kontre gostiju, sve je bilo jasno -  rezultat je 1:2, što je i konačan rezultat ove utakmice.

U 10. kolu Borac je gostovao u Kačarevu ekipi  Jedinstvo-Stević. U prvih 45. minuta gostujuća ekipa je bila nadmoćnija i stvorila nekoliko povoljnih prilika za gol ali se na odmor otišlo sa rezultatom 0:0. U samom finišu poluvremena, zbog drugog žutog kartona, iz igre je isključen kapiten Borca Marko Ćirković. U drugom poluvremenu domaćin je više napadao a gostujuća ekipa je čekala priliku iz kontre i jednu je u 68. minutu Nikolov uspeo da realizuje i dovede svoj tim u vođstvo od 0:1. U 81. minutu sudija poklanja penal  domaćoj ekipi i rezultat je izjednačen - 1:1. U 85. minutu Kačarevci postižu još jedan pogodak i stižu do pobede od 2:1.

Borac sada zauzima deseto mesto na tabeli sa osvojenih 11 bodova iz deset utakmica.

Evo parova do kraja jesenjeg dela prvenstva:

Starčevo, 23.10. u 15 sati:  Borac - Crvena zvezda (Pavliš);
Bela Crkva, 29.10. u 15 sati:   BAK - Borac;
Starčevo, 6.11. u 13:30 sati:   Borac - Mladost (Omoljica);
Vlajkovac, 13.11. u 13:30 sati:  Jedinstvo - Borac;
Starčevo, 20.11. u 13:30 sati:  Borac - Polet (Izbište).

Kovačević novi trener

“ Nakon utakmice protiv Budućnosti iz Alibunara koju je Borac izgubio na domaćem terenu, Miljan Blazović, trener starčevačkog ligaša, podneo je ostavku. Na njegovo mesto izabran je Pančevac Dragan Kovačević koji je ranije radio sa timovima PSK i Stari Tamiš a oprobao se, kao trener, i na Farskim Ostrvima.

Petar Orešković