ARHIVA VESTI

PRIHVAĆENA INICIJATIVA MESNE ZAJEDNICE: Projektuje se sportska hala

Mesna zajednica Starčevo inicirala je ka Gradu potrebu za izgradnjom sportske hale u našem mestu. Ideja o izgradnji ovakvog objekta postoji odavno ali nikada nije došlo do njene konkretizacije.

Na sastanku koji su članovi Skupštine MZ Starčevo održali sa gradonačelnikom Pančeva i članovima Gradskog veća, u decembru prošle godine, predstavljeni su svi razlozi za izgradnju novog sportskog objekta koji bi zadovoljio potrebe škole, sportskih klubova i rekreativaca, a ovoga puta, gradska vlast je imala razumevanje za ovu ideju.

Tada je dogovoreno da se iznađu mogućnosti da se tokom 2017. godine projsketuje sportska hala a potom, kada se steknu uslovi, ovaj objekat i izgradi. Već tokom januara, Mesna zajednica je, na poziv JP-a “Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva“, delegirala Petra Andrejića, Predraga Stankovića (predstavnici MZ-a) i Sašu Tasića (Škola) u tim koji će sa “Direkcijom“ dati predlog  projektnog zadatka. Potom su usledila dva sastanka na kojima je određena lokacija (na mestu postojeće fiskulturne sale), kao i gabariti (45h33 metra) koji bi zadovoljili potrebe odigravanja košarkaških, odbojkaških i rukometnih mečeva, i kapacitet prostora za publiku (do 500 mesta).

Tokom ove godine, Starčevo će dobiti važan projekat koji bi kompletirao sve potrebe lokalne zajednice: naše mesto ima gradski vodovod, kanalizaciju, sve ulice pod asfaltom, moderan stadion, trg, kablovsku televiziju i internet, tokom godine biće puštena u rad i gasna mreža, tako da je izgradnja sportske hale jedino što nedostaje.