ARHIVA VESTI

KOŠARKA: Pobede na startu 2017.

Najmlađi članovi KK-a Borac,  deca 2007. i 2008. godište, 28. januara,  učestvovali su na 17. Memorialnom turniru “Rajko Žižić“, koji se održao na Beogradskom sajmu.

Naši mališani su odigrali utakmicu sa ekipom KK-a Kikinda. Na samom startu meča Borac je odlično igrao i imao veliku prednost od 10:0. Međutim, kasnije su se Starčevci opustili i dozvolili da ih Kikinđani sustignu. Ipak, na kraju Borac pobeđuje sa 33:30. Sva deca sa ovog turnira su se vratila sa zasluženom medaljom i peharom.

Potom, 29.januara, u Pančevu je usledila prijateljska utakmica sa pionirima  Kris-Krosa, u kojoj su Pančevci bili ubedljiviji, pobedivši sa 95:55. Dalje, 5. februara, mlađi pioniri su nastavili takmičenje u Kvalitetnoj ligi Vojvodine, gostujući Kris-Krosu 1, koji je lider na tabeli, bez poraza. Ovu utakmicu Starčevci su odigrali najlošije do sada što pokazuje i rezultat: 77:36 u korist Pančevaca.

Nakon toga, 11. februara, Starčevci su ugostili pančevački KK Tamiš. Posle poraza u prošlom kolu  Borac je uspeo da smogne snagu i da odigra veoma dobro veoma važnu utakmicu. Prva četvrtina je pripala gostima:  8:12; drugu Borac dobija sa 7:6, tako da se na poluvreme otišlo sa prednošću  Tamiša od 18:15. Poslednje dve četvrtine Borac rešava u svoju korist sa 9:4 i 7:6, tako da pobeđuje sa konačnih 31:28.

Dana 15. februara, Starčevci su otputovali u Kovin na megdan ekipi KK-a  Radnički. Očekivalo se da će Borac lako rešiti ovu utakmicu ali nije bilo tako. Starčevci su odlično počeli utakmicu, sa velikom borbenošću, i prvu četvrtinu rešili u svoju korist sa 18:6 . Međutim, u drugoj četvrtini  došlo je do opuštanja pa domaćini dobijaju ovaj deo igre sa 16:6. Rezultat na poluvremenu je bio 24:22 za Borac. Treću i četvrtu četvrtinu dobili su Starčevci sa 10:9 i 16:12 te na kraju pobeđuju sa 50:43.

Mlađi pioniri i dalje se nalaze na drugom mestu koje vodi na polufinalni turnir Kvalitetne lige Vojvodine, ali ima još četiri utakmice do kraja od kojih im trebaju dve pobede da prođu, a prvu sledeću utakmicu igraju sa Kris-Krisom 2, koji se takođe bori za drugo mesto i ta utakmica će verovatno rešiti koja ekipa ide dalje.

Z. Kokanović