ARHIVA VESTI

ODBOJKA: Boran na kraju treći

U trci za prvenstvene bodove odbojkaši starčevačkog Borca savladali su na domaćem terenu ekipu Toplički vitezovi iz Kuršumlije sa rezultatom 3:0 (25:13; 25:19 i 25:20). Bila je to utakmica u kojoj se pobednik znao i pre njenog početka, a nepisano pravilo u sportu da je najteže dobiti unapred dobijene mečeve, ovoga puta nije važilo. I pored toga što je bilo teško pronaći motivaciju, Davor Milošević i njegovi drugovi, iako su igrali sa pola gasa, lako su slomili otpor - ako ga je uopšte i bilo - simpatičnih gostiju iz Kuršumlije. Bojan Poznić, Stefan Vladisavljev, Vladimir Knežević, Nemanja Miletić, Ivan Bulić, Saša Rajković, Marko Sinđelić, Aleksandar Gavrilov, Rado Spasojević i Milan Zindović, predstavljaju ozbiljan tim, koji bar po imenima može da bude konkurentan i u Superligi, pa Toplički vitezovi nisu imali nimalo nade u bolji ishod. Ruku na srce, ekipa iz Kuršumlije kao da je zalutala u ovaj rang takmičenja. U ovom duelu je mladi Vladimir Luković dobio šansu da provede više vremena na terenu i on ju je na najbolji način iskoristio. U drugom setu, na meč-lopti, as-servisom doneo je vođstvo Borcu od 2:0.

 - Tim iz Kuršumlije je poslednji na tabeli, odavno je ispao iz lige, pa nam je glavni problem bila motivacija. Od početka sezone želeli smo vrh tabele, bili smo čak i u igri za plasman u elitu, ali pretrpeli smo poraze od glavnih konkurenata - rekao je trener starčevačkog prvoligaša Dušan Jović.

 U poslednjem kolu Borac je gostovao u Kosovskoj Mitrovici istoimenom ligašu i direktnom konkurentu za plasman na treće mesto. Ovaj meč Borac je dobio sa rezultatom 3:0 (25:20; 25:22 i 25:23) i tako sezonu 2016/17. završio na trećem mestu Prve lige Srbije.

Konačni poredak:

1.MLADI RADNIK

2.SPARTAK (Su)

3. BORAC (St)

4.KOSOVSKA MITROVICA

5.VA-014 GORENJE

6.  SMEDEREVO CARINA

7.  VGSK

8.ŽELEZNIČAR (Bg)

9.  FUTOG

10.JAGODINA

11.FAP LIVNICA

12.TOPLIČKI VITEZOVI

Ekipa Mladi Radnik iz Požarevca osvojila je titulu prvaka Prve lige i stekla pravo takmičenja u Superligi Srbije u takmičarskoj 2017/2018. godini. Spartak iz Subotice igraće mečeve baraža za viši rang.

Ekipe FAP Livnica iz Prijepolja i  Toplički vitezovi iz Kuršumlije igraće u narednoj sezoni u Prvoj B ligi.