ARHIVA VESTI

POČELI RADOVI NA DRUGOJ FAZI UREĐENJA TRGA NEOLITA

GRADI SE PIJACA I ŠETALIŠTE

Ovih dana su u strogom centru Starčeva, na Trgu neolita otvorena dva velika gradilišta. Prvo od njih je dugo najavljivano uređenje poslovne infrastrukture, u sklopu čega će biti uređena pokrivena pijaca sa novim tezgama, prilaz i parking ispred “Podunavlja“ kao i novo šetalište.

U vreme izlaženja ovog broja našeg lista ili eventualno nekoliko dana kasnije, trebala bi biti završena pokrivka nad zelenom pijacom i novi sanitarni objekat sa tri toaleta, dok će ostatak radova čekati završetak nove javne nabavke koja je raspisana ovih dana. Višegodišnje čekanje se isplatilo a  naše mesto će dobiti prelep višenamenski plato u sklopu Trga.


- Dugujemo zahvanost Vladi Vojvodine koja je obezbedila sredstva za ove radove u iznosu od oko 20 miliona dinara ali i Gradu Pančevu jer se gradonačelnik Pavlov aktivno uključio u rešavanje svih problema koji su pratili tok ove investicije a Grad je pritekao u pomoć obezbeđujući nedostajućih pet miliona dinara - kaže Petar Andrejić iz MZ Starčevo.


Projekat za rekonstrukciju parka, kao treće faze uređenja Trga neolita, u izradi je. Tek realizacijom ovog projekta, završiće se svi poslovi na Trgu neolita. Polovinom jula će i info tabla na Trgu dobiti novi sjaj pa će se naredne aktivnosti u okviru “Dana druženja“ odvijati u prijatnijem ambijentu.

P.S.