ARHIVA VESTI

ODRŽANO VATROGASNO TAKMIČENJE NA OPŠTINSKOM STADIONU - GLOGONJCI NAJBOLJI VATROGASCI


Opštinsko vatrogasno takmičenje održano je u subotu, 10. juna, na Opštinskom stadionu u Starčevu. Na vatrogasnom turniru  učestvovalo je deset ekipa a to je ujedno bilo i kvalifikaciono takmičenje za predstojeće regionalno takmičenje koje će se održati u septembru mesecu  a domaćin će biti Glogonj.

U kategoriji podmlatka učestvovale su dve  ženske ekipe od kojih je na drugom mestu bio DVD “Dolovo“ a pobednik je bila ženska ekipa DVD-a “Glogonj“. U kategoriji podmlatka za muškarce, DVD “Glogonj“ je ponovo osvojio prvo mesto dok su se na drugom mestu našli takmičari DVD-a “Dolovo“ a domaćini, Starčevci, osvojili su treće mesto. U kategoriji juniora, titula najbolje muške i ženske ekipe  u obe kategorije pripala je Glogonju. U kategoriji seniora “A“, na drugom mestu našlo se Kačarevo dok je pobeda pripala Glogonju, a kod seniora “B“ DVD “Vojlovica“ osvojilo je treće mesto, DVD “Pančevo“ drugo a DVD “Glogonj“ prvo mesto.

            Na red su došli profesionalci koji su imali kvalifikacije za Evropsku vatrogasnu olimpijadu u Austriji. Na drugom mestu našla se ekipa IDVD “Rafinerija nafte Pančevo“ dok je kvalifikacije prošla pobednička ekipa IDVD “Petrohemija“.

            Prvi čovek starčevačkih vatrogasaca Radomir Aritonović za naš list kaže: 

            - Veoma sam zadovoljan kako je protekao takmičarski a može se slobodno reći - sportski dan. Starčevo ima odlične uslove za organizovanje ovakve vrste takmičenja a dokaz za to je ponovljena manifestacija od pre dve godine. U poseti nam je bio predsednik Vatrogasnog saveza Vojvodine Dragan LJajić koji je pohvalio organizaciju i ocenio visokom ocenom. Po završetku takmičarskog dana organizovali smo koktel i ručak za goste u Velikoj sali Doma kulture čime se zvanično završio takmičarski dan. DVD-u “Starčevo“ sada ostaje da nastavi dalju obuku podmlatka koji je danas imao priliku da na terenu iz prvog lica vidi koliko je ustvari konkurencija jaka i da bez marljivog rada i vežbe nema ni rezultata, zaključio je Aritonović.

DVD “Starčevo“ planira da, u okviru “Dana druženja“,  organizuje pokaznu vežbu “evakuacija ljudstva iz prostorije zahvaćene požarom“ a predviđeni teren je prostorija Kreatinog kulturnog kluba u sklopu Doma kulture, koji ima balkon, stepenište...

G. Milošević