AKTUELNO

VATROGASCI SE PONOVILI

Nakon šestomesčne pripravnosti koja je važila samo za slučaj preke potrebe, pumpa na vatrogasnom vozilu DVD-a “Starčevo“ ponovo je u potpunosti funkcionalna.

Iako je 2016. urađen kompletan servis vatrogasne pumpe, ona je imala problem propuštanja na vodenoj zaptivci. Kako je vozilo i pumpa starosti više od 40 godina, nabavka delova i njihov servis predstavljao je veliki problem.

Zahvaljujući angažovanju članova DVD-a i firme “Vatrosprem“ iz Beograda, uspešno je remontovana sporna zaptivka. Vozilo je i ove godine bilo spremno za dežurstvo tokom žetelačkih dana. Dežurstvo je proteklo bez intervencija.

- Pumpa je prvi put ispitana u realnim uslovima, 20. jula, na gašenju požara u ritu. Požar je gašen u sadejstvu sa profesionalnom vatrogasnom jedinicom MUP-a Pančevo, kada je pohvaljen rad naših vatrogasaca,  vozila, kao i kvalitet remonta vatrogasne pumpe. Početkom jula meseca, vatrogasci DVD-a “Starčevo“, sa vozilom, obavljali su dežurstvo na Opštinskom stadionu  tokom Državnog izviđačkog višeboja, kaže za SN Goran Pavlov, vatrogasni oficir i komandir DVD-a “Starčevo“.

Vatrogasci i vozilo DVD-a obavljaće dežurstvo na koncertima i većim skupovima tokom “Dana druženja“.

P. Andrejić