ODRŽANI 22. "DANI DRUŽENJA" U STARČEVU

Ovogodišnji 22. "Dani druženja" trajali su 18. dana sa preko 70 dešavanja. Pročitajte specijal izdanje "Starčevačkih novina" u kome se nalazi izveštaj sa nedavno završene manifestacije.

Opširnije: ODRŽANI 22. "DANI DRUŽENJA" U STARČEVU

Srećan rođendan, Tesla

Starčevo se pridružilo onim gradovima u Srbiji koji su obeležili 161 rođendan Nikole Tesle, jednog od najvećih svetskih genija.

Opširnije: Srećan rođendan, Tesla

U Starčevu održan Državni višeboj


Jedna od najznačajnih izviđačkih manifestacija, državni višeboj, održana je u Starčevu početkom ovog meseca, tačnije od 6. do 9. jula.

Opširnije: U Starčevu održan Državni višeboj

dr Ljiljana Lazić, DIREKTOR ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVLJE: Svakodnevna briga o javnom zdravlju


Kakav je kvalitet vode koju Starčevci piju?

- S obzirom da je JKP “Vodovod i kanalizacija“ preuzelo obavezu snabdevanja vodom za piće građane Starčeva, Omoljice, Banatskog Brestovca i Ivanova, trebalo bi da se ispitivanje vode za piće radi i za njih. Ipak, voda se tamo ne uzorkuje, jer je po mišljenju “Vodovoda“  u pitanju ista distributivna mreža i da se podrazumeva i da je tamo sve u redu, kao i u samom gradu.

Opširnije: dr Ljiljana Lazić, DIREKTOR ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVLJE: Svakodnevna briga o javnom zdravlju

PRI KRAJU RADOVI NA KROVU CRKVE

Nakon podaščavanja i drugih pripremnih radova   usledilo je postavljanje plastificiranog lima umesto postojećeg, koji koji je zamenio pokrivač koji prekriva crkvu već 50 godina i koji je bio u veoma lošem stanju.

Opširnije: PRI KRAJU RADOVI NA KROVU CRKVE