Ne ide pa ne ide. Nekad rivali ne dozvoljavaju, nekad je bilo prilika, koje nažalost nisu iskorišćene... Iako do kraja trke za bodove ima još da se igra, ovosezonsko “klupko“ kao da počinje da se odmotava...

            U utakmici šesnaestog kola Superlige Srbije starčevački Borac pretrpeo je i 15. poraz u šampionatu. Uz sve to, ni ostali rezultati mu nisu išli na ruku, pa su se sada glavni konkurenti u borbi za opstanak već dobro “odlepili“. 

            U Hali sportova na Strelištu je gostovala sjajna ekipa iz Topole, jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone u srpskoj odbojkaškoj eliti. Gostyi su imali veću želju za trijumfom i uspeli su da osvoje nove bodove: Borac - Karađorđe 1:3, po setovima 19:25, 23:25, 26:24 i 21:25.

            Iako rezultat to možda ne pokazuje, gosti su relativno lako došli do prednosti u prva dva seta. Pokazali su da su u ovom trenutku bolja i spremnija ekipa. U drugom delu meča se pojavila šansa za Starčevce u samom finišu seta, ali odlični gosti iz Topole ipak nisu dozvolili preokret.

            Treći set je bio i najneizvesniji, a na krilima Alekse Nikolića i njegovih as-servisa Borac je uspeo da preokrene rezultat, da smanji na 2:1 i vrati se u meč.

            Ipak, nada da se može doći do sportskog čuda kratko je trajala. Karađorđe je u četvrtom setu ponovo uspostavio kontrolu nad utakmicom i bez velike muke stigao do sva tri boda.

            Borac je utakmicu odigrao u sastavu: Nemanja Stefanović, Ivan Ćirović, Aleksa Nikolić, Nenad Madić, Aleksa Nestorović, Stefan Fet, Bojan Poznić, Garbijel da Silva, Vladimir Knežević, Igor Ninić, Saša Rajković, Marko Kovačević, Nemanja Miletić i Strahinja Tanev.

            Potom je u 17. kolu Borac gostovao Spartaku u Subotici u meču u kome je poražen s 3:1 (23:25, 25:19, 25:23 i 27:25), a prošlog vikenda, kao domaćin, izgubio je meč od kragujevačkog Radničkog s rezultatom 0:3 (18:25, 17:25 i 19:25). Odbojakaši Borca nalaze se na poslednjem mestu table Syperlige Srbije sa šest osvojenih bodoba iz 18 mečeva.

A. Živković (Pančevac)

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top