All for Joomla All for Webmasters

IZVIĐAŠTVO: NOT “Tragom zvezda“ - Bela Palanka

11 jun 2018
(0 glasova)

Prvog vikenda maja meseca u Beloj Palanci je održan noćni izviđački višeboj pod nazivom “Tragom zvezda“. Pored dvadesetak ekipa iz naše zemlje,  starčevački izviđači su učestvovali sa jednom mešovitom ekipom mlađih izviđača pod nazivom “Flamingosi“.

Caka, Bane, Ema, Miloš i Tea su put daleke Bele Palanke krenuli u petak, 4. maja, u ranim jutarnjim časovima kako bi na vreme stigli na odredište. Prijem od strane Odreda izviđača “Remizijana“ iz Bele Palanke je bio izuzetno srdačan jer se prvi put neka naša ekipa našla na njihovom takmičenju. Na ovom nadmetanju bilo je standardnih 11 izviđačkih disciplina od kojih su - prenošenj poruke signalnim zastavicama (semafor), brzo podizanje i rušenje šatora i procena od oka - najbolje savladane. Vrhunac takmičenja je bio pronalaženje kontrolnih tačaka na karti u znatno otežanim noćnim uslovima i na potpuno nepoznatom terenu, koje su Starčevci izuzetno dobro savladali. Takmičenje na stazi završeno je oko jedan sata posle ponoći. U svojoj konkurenciji starčevački skauti osvojili  su prvo mesto što je neverovatno značajan uspeh, imajući u vidu da su se na ovom takmičenju našle i ekipe iz Niša koje su na prošlogodišnjem državnom izviđačkom višeboju osvojile skoro sva najsjajnija odličja i važe za trenutno najbolje izviđačke ekipe u našoj zemlji. I pored najznačajnijeg pehara u vitrinama starčevačkog odreda, samo druženje sa izviđačima iz svih krajeva naše zemlje je najveća korist ovih mladih ljudi.

P.S.

Kroki vesti

 Odred iziđača “Nadel“ učestvovaće u organizaciji “Dana avanture“ u parku Barutana i Narodnoj bašti prvog vikenda u junu.

 Počelo se sa dugo očekivanim uređenjem odredskih prostorija.

 Dana 28. aprila, u odredskim prostorijama organizovano je filmsko veče. Istoga dana vod mlađih izviđača “Beli vukovi“, pančevačke čete, došli su pešice iz Pančeva u Starčevo u sklopu priprema za svoj prvi višeboj.

 Na velikoj međunarodnoj akciji od 25. do 27. maja pod nazivom “Majski susreti“ u Šapcu, Starčevci će učestvovati sa čak četiri ekipe. Tri u kategoriji mlađih izviđača i jednoj u kategoriji poletaraca.

 Na proslavi punoletstva bratskog Odreda “Sveti Sava“ iz Beograda, koja je organizovana na Garaškom jezeru u blizini Aranđelovca, gosti iz našeg odreda su bili Predrag Stanković, Lejla Žugić Marić i Daniela Jajić.

 Izviđači su potvrdili nastup na ovogodišnjem pančevačkom karnevalu.

 Četa “Bele rode“ učestvovala je krajem poslednjeg aprilskog vikenda u dvodnevnoj ekološkoj akciji u dvorištu osnovne škole na Strelištu na kome su pored mnogobrojnih aktivnosti organizovali i doručak sa roditeljima.

 Četa “Sove“ organizovala je u nedeljau, 20. maja, izlet na uređenom delu obale Nadela i tom prilikom obavila pripreme za predstojeće takmičenje u Šapcu.

 Predstavnici “Nadela“, Daca i Peca, posetili su smotru Saveza izviđača Beograda na Adi ciganliji tokom prvomajskih praznika.

 Starčevački izviđači učestvovali su na akciji “Lunetovo zvezdarište“ u zvezdarskoj šumi od 11. do 13. maja.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…