All for Joomla All for Webmasters

DECA IZ KOMŠILUKA

11 jun 2018
(0 glasova)

Marija Šajić i Milica Tornjanski učenice su osmog razreda osnovne škole. Školovanje završavaju sa odličnim uspehom.

Od prvih školskih dana nerazdvojne su prijateljice. Zajedno su učestvovale na mnogim školskim takmičenjima znanja. Odlučile su se da upišu gimnaziju, društveno jezički smer. Toliko su bliske prijateljice, imaju isto razmišljanje da su na probnom prijemnom ispitu imale isti broj bodova!

            Milica kaže da je njihovo prijateljstvo započelo jer žive u istom kraju Starčeva, u istoj ulici. Polaskom u školu zapao im je isti razred, tako da su zajedno učile i provodile slobodno vreme a tako je ostalo do današnjeg dana.

            Marija se priseća da je, dok su bile mlađe,  postojao je nekakav takmičarski duh ali da su vremenom shvatile da u stvari odlično funkcionišu kao tim. Na kraju, obe su vukovci, jedna drugu dopunjuju znanjem, izgradile smo poverenje tako da nema mesta sujeti.

            Odlučile su da dalje školovanje nastave zajedno. Milica ističe da su sa velikim prijateljstvom i zajedničkim radom  prošle jedan period života, a da su se dlučile da i dalje školovanje nastave zajedno. Imaju iste diplome i medalje sa školskih takmičenja a uvek su se držale gesla - ili obe ili ni jedna. Pravim i iskrenim prijateljstvom može se mnogo toga postići u životu, napominju obe naše sagovornice. U njihovom slučaju  to je uspeh u školi, ali i mnogo drugih stvari može se lakše uraditi uz pomoć pravih prijatelja.

            To bi bila njihova poruka i primer generacijama koje će sedeti u školskim klupama u kojima su sedele njih dve, a opet, pre njih, i mnoge generacije učenika.

G. Milošević

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…