All for Joomla All for Webmasters

Školski orijentacioni kros 2018.

11 jun 2018
(0 glasova)

U petak, 18. maja, na Trgu neolita i u parku održan je promotivni školski orijentacioni kros za učenike 1-4 razreda.

Realizaciju samog takmičenja pomogli su Planinarsko-orijentacioni klub “Kompas“ i operativni trener Rade Radovanović u izradi orijentiring karte parka i stručnim savetima za samo takmičennje i OI “Nadel“ čiji su članovi bili u komisiji. Orijentiring je sport u kome takmičari uz pomoć karte i kompasa, po ucrtanom redosledu i najbižim putem, treba da pronađu određeni broj kontrolnih tačaka. Ovo je posle šaha najumniji sport jer povezuje intelekt i kretanje, kod dece jača samopouzdanje, sposobnost orijentacije i čitanje karte, povećava vreme provedeno u prirodi i budi ekološku svest. Odziv takmičara je bio odličan, zahvaljujući motivaciji od starne učiteljica i sve većoj popularnosti orijentiringa koji je od ove godine uvršetn u školski sport.  Takmičilo se 16 ekipa, od po pet članova, ostali su bodrili i navijali a i prolazili promotivno trasu sa svojim učiteljicama, po ceo razred, prvaci. Lepota i zadovoljstvo je bilo videti decu kada su se kao leptirići rastrčali po parku tražeći kontrolne tačke, prizme i u žaru takmičarskog duha jurili da postignu što bolje vreme i plasman. Sve ekipe su se jako dobro snašle i ispunile zadatak da na terenu pronađu osam kontrolnih tačaka, a o plasmanu su odlučivale sekunde.

            Plasman: 1. razred: 1. mesto “Pčlice“, 4:22; 2.“Vatreni gromovi“ 5:10; 3, “Brze munje“, 5:29. 2. razred: 1. mesto: “Maslačak, 4:10; 2. “Super ferari“, 4:22; 3. “Munje“, 4:23. 3. razred: 1. mesto: “Minionsi“, 5:07; 2. “Crh7“, 6:11. 4. razred: 1. mesto: “Orlovi“, 3:38; 2. “Soko“, 3.25; 3. “ Izviđač“, 3:55.

            Takmičenje je organozovala i vodila vaspitačica Daniela Jajić, uz pomoć nastavnika fizičkog vaspitanja Dragane i Boška i podršku OŠ “Vuk St.Karadžić“. Nagrade su bile diplome za sve učesnike.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…