All for Joomla All for Webmasters

Zapaženi nastupi dečijih ansambala KUD-a “Neolit“

11 jun 2018
(0 glasova)

Dečiji ansambli KUD-a “Neolit“ polovinom aprila imali su nastup u Beogradu gde su gostovali KUD-u “Branko Cvetković“. 

“Neolićani“ su se predstavili sa tri koreografije -  najmlađe grupe izvele su Igre iz Starčeva i Igre iz Srbije dok je stariji dečiji ansambl izveo Igre iz Zaječara.

            - Nakon koncerta za sve učesnike bio je organizovan ručak i druženje, ali naši mališani nisu mogli da ostaju do kraja druženja jer su morali da pođu put Kulturnog centra u Pančevo gde su se sa istim igrama predstavili na Opštinskoj smotri dečijeg stvaralaštva u revijalnom delu. Tako da su u jednom danu imali dva veoma važna nastupa a samim tim stekli su i jedno novo iskustvo - rekao je za SN Uroš Ban, predsednik Društva.

            Do kraja juna biće organizovan identičan koncert u Starčevu gde će nastupiti samo dečiji ansambli starčevačkog društva, sa gostima. Krajem maja izvođački ansambl nastupiće na Opštinskoj smotri folklora odraslih i za taj nastup se uveliko spremaju.  Stariji dečiji  i izvođački ansambl, 5. maja , gostovali su KUD-u iz Čente gde su imali zajednički koncert. A već 12. maja  izvođački anasambl otišao je put Makedonije, u mesto Tearce, gde su starčevački folkloraši boravili dva dana.

            - Do kraja ovog dela sezone imamo još puno obaveza tako da nemamo puno vremena za odmor, vredno radimo u sali i pripremamo nastupe. U toku ove godine obeležavamo i 50 godina igre u Starčevu ali o ovomo će naša publika biti na vremene obaveštena, ističe Ban.

Petar Andrejić  

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…