kulturaBalerina

Plesni klub “Balerina“ ove godine obeležava veliki jubilej - 30 godina rada! Od toga, u Starčevu su prisutni već 12 godina. Jubilej će obeležiti u Centru za kulturu, u junu naredne godine kada će, pored nove predstave, plesači koji su bili državni i evropski privaci, od kluba dobiti specijalna priznanja.

            Od osnivanja do danas, kroz ovaj plesni klub prošlo je  5000 plesača. Trenutno se radi na lokacijama Pančevo, Starčevo, Kovačica i Kačarevo, sa oko 200 plesača. Uzrast dece je od 3 - 25 godina. Trenira se moderan balet, gimnastika, striet šou dens, osnova klasičnog baleta, disko dens, šou dens, disko fri stajl, open dens, lirikal dens, hip-hop i tik-tok. Klub je registrovan u Ministarstvu omladine i sporta. Kroz redovan trening deca uče razne tehnike i različite stilove plesa, nove koreografije, putuju na festivale i razna takmičenja. Pored redovnih treninga deci odlaze na sportske pripreme i letovanja, uživaju u mnogobrojnim nastupima i karnevalima. Veliki broj priznanja, pehara, medalja i diploma stoji iza “Balerine“ što pokazuje da suo uvek bili na dobrom putu. Pored nacionalnih tu su strana takmičenja. Deca su sa svih putovanja dolazila sa medaljama, ali najlepše uspomene nose iz Pariza, Rima, Budimpešte, Dunajvaroša, Klagenfurta, Istambula, Beča, Praga, Zagreba, Instanbula, Barselone, Venecije, Verone, Riminija, Drezdena, Bratislave, Monaka, Monte Karla, Nice, Skoplja, Krfa, Temišvara... U ovaj klub dolaze nekadašnje učenice dovodeći danas svoje devojčice! Generacije se smenjuju. Ples se stalno usavršava pa treneri uvek imaju izazove za dalji rad.

            Osnivači kluba, Nataša Jelača Vojvodić i  Vladislava Vojvodić, pored trenerskih diploma imaju i sudijske internacionalne licence. Klub ima i svoj međunarodni festival “Open dens Pančevo“, koji svakog novembra okuplja veliki broj plesača iz zemlje i inostranstva. Ako se pitate zašto da upišete dete na ples, treneri iz “Balerine“ će vam reći - da dete upozna sopstveno telo, njegove mogućnosti, da radi na motorici, koordinaciji, lakoći, gracioznosti, preciznosti, razvijanju ritma, da skladno razvija telo, radi na ravnoteži tela, pravilnom držanju, razvoju nervnog sistema, sposobnosti da sebe izrazi pitam pokreta, da razvija osećaj za sigurnost u sebe, razvija društvenost i otkloni sve deformitete u držanju tela, kičmenog stuba i tabana. Zato trenirajte i budite deo  tima “Balerine“. Za dodatne informacije  možete se obratiti na telefone: 065/590-6678 ili 063/246-491, putem Fejsbuk i Instagram stranica Plesni klub “Balerina“. Zahvalnost, Klub duguje pre svega roditeljima i porodici trenera koji su podrška svih 30 godina, zatim roditeljima plesača, plesačima, prijateljima Kluba, klubovima sa kojim sarađuju i njihovim trenerima, Savezu “Do-Serbian“, međunarodnom savezu WADF i sponzorima koji uvek pomažu jer prepoznaju važnost plesa u životu svakog deteta. Uživajte u plesu jer je ples lek za telo i dušu!

pripremio P. Andrejić

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top