smz1

Prva ovogodišnja, a peta redovna sednica Saveta mesne zajednice Starčevo održana je u ponedeljak, 18. januara. Prisutni na sednici bili su: Petar Andrejić, Brankica Dragojerac, Uroš Ban, Danijela Aleksić, Goran Stamenković, Vesna Radosavljević, Mićo Jakovljević, Goran Stojanović, Darko Ješić, Jelena Katana, Miroslav Kužet, Nenad Stoiljković i Nebojša Deninger. Savet je jednoglasno prihvatio sledeći dnevni red:

 

  1. Usvajanje zapisnika sa prethodnih sednica;
  2. Realizacija prethodnih odluka;
  3. Usvajanje Finansijskog izveštaja za 2020. godinu;
  4. Usvajanje Finansijskog plana za 2021. god;
  5. Informacija o komunalnim i infrastrukturnim poslovima, i
  6. Razno.

            Zapisnici su usvojeni jednoglasno, kao i finansiski izveštaj za prošlu godinu i plan za tekuću, koji je “težak“ oko osam miliona dinara, što je povećanje za pola miliona u odnosu na prošlogodišnji budžet.

            Potom se diskutovalo o realizaciji odluka sa prethodnih sednica, a zaključeno je da je potrebno ponoviti dopise onim institucijama koje nisu odgovorile na njih.

            Zatim je predsednik Saveta MZ Starčevo, Petar Andrejić upoznao članove Saveta o procesu gasifikacije i drugim tekućim poslovima a pod tačkom razno razgovaralo se na nekoliko tema o trenutnoj situaciji, problemima koji mogu nastati i kako ih rešavati. U diskusiji su učestvovali članovi Saveta Stojanović, Jakovljević, Stamenković, Aleksić i Vasiljković. Jednoglasno su donete i sledeće odluke: da se usvaja izvetaj o podeli novogodišnjih paketića; da se uputi dopis Sekretarijatu za ekologiju o što hitnijem uklanjanju divlje deponije kod “belog brega“; da se uputi dopis Vodoprivrednom preduzeću “Vojvodina vode“ za uređenje obala reke Nadele kod “belog brega“; da se uputi dopis nadzornom organu koji je pratio  asfaltiranje ulica krajem prethodne godine, za rešavanje problema odvođenja atmosferske vode iz Vojvođanske ulice, sa raskrsnice sa Ulicom 7. jula.

SN

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top