Kao i sve prethodne i 2022. bila je godina posvećena dugoročnoj strategiji razvoja Starčeva. Tokom ove godine radilo se na obnovi putne infrastrukture u mestu (Novosadska i Zrenjaninska ulica), rekonstruisan je park na Trgu neolita, a partner mesnoj upravu u gasifikaciji, izgradnjom merne stanice završio je sve radove oko ove investicije i sada se samo očekuje priključenje korisnika na gasnu mrežu.

           Nije zapostavljen ni društveni život pa je tako i tokom prethodne godine Starčevo “vrilo“ od sportskih i kulturnih dešavanja. Održan je izbor za najlepši slavski kolač, potom književni festival “Dani knjige“, letnji program “Dani druženja“, muzički festivali “Eks JU Rok Fest“, “Starčevačka tamburica“, “Gašini akordi“ i podela novogodišnjih paketića uz bazar, a i tokom godine organizovano je nekoliko tematskih bazara na Trgu neolita. Kulturna dešavanja Doma kulture bila su na najvišerm, novou, a starčevački muzej je nešto čime se već ponosimo, iako je otvoren pre svega dve godine. Svi sportski klubovi, ragbisti, fudbaleri, košarkaši, odbojkaši, džudisti, golubari, ostvarivali su dobre rezultate u svojim takmičenjima. Aktivna udruženja građna, izviđači, lovci, ribolovci, folkloraši, vatrogasci, udruženje žena, penzioneri, dali su svoj doprinos kvalitetu i dinamici života u našoj zajednici tokom prošle godine. Svoj doprinos svemu tome dala je i veoma aktivna osnovna škola.

      Pripremamo se i za ovu godinu, ponajpre projektima s kojima će konkurisati kod viših nivoa vlasti. Mesna zajednica je pripremila projekte za izgradnju kružnog toka kod PIK-a, izgradnju kapele na katoličkom groblju, rekonstrukciju ulica Bečejske, Moše Pijade i Subotičke i parkinga kod pravoslavnog groblja, biciklističke staze kroz naše mesto, a zajedno sa Domom kulture i projekat rekonstrukcije krova ove ustanove. Nastavlja se i razvoj  muzeja koji stalno dobija neke nove sadržaje koji privlače već brojne posetioce iz šire okoline.

      Problemi sa kojima se Starčevci susreću ponajviše se odnose na kvalitet vazduha tokom zime, divlje deponije, ali i stalno prisustvo većeg broja pasa lutalica. O svemu tome redovno se obaveštavaju nadležne službe viših nivoa vlasti koje imaju nadležnost za rešavanje ovih i ovakvih problema.

            Starčevo želi da bude izvanredan partner Gradu Pančevu u nastojanjima da se kvalitet života u našoj zajednici održi na visokom nivou. U tom smislu, ostvarena je sinergija starčevačkih ustanova i institucija, i kao takvi, na raspolaganju smo Gradskom veću i Gradonačelniku u svako doba.

Petar Andrejić,

predsednik MZ Starčevo

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top