Sportski savez Pančeva je proglasio najbolje sportiste, klubove i sportske radnike koji su svojim zalaganjem, rezulatatima i uspesima obeležili godinu za nama na tradicionalnoj manifestaciji “Izbor sportiste godine“ koja je održana 22. decembra u dvorani Kulturnog centra Pančevo.

          Na proglašenju najuspešnijih pojedinaca i timova, pred brojnom publikom i mnogim značajnim ličnostima iz sveta sporta među kojima je bio i Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije, većini poznat kao nekadašnji odbojkaški reprezentativac naše zemlje, dva priznanja su dodeljena  starčevačkoj osnovnoj školi.

            Za najboljeg profesora fizičkog vaspitanja proglašen je Boško Đorđević, dugogodišnji nastavnik naše škole. U obrazloženju je istaknuto da je on već 35 godina u prosveti i da je posvećen svojim učenicima i angažovan u svim oblastima školskog sporta.

            Povodom dodeljenog priznanja nastavnik Boško Đorđević je za SN rekao:

            -  Posle toliko godina rada sa decom, u prosveti i van prosvete u FK-u “Borac“, neko je procenio da ova nagrada treba da dođe u ovo vreme. Konkretno kolege iz struke, profesori fizičkog, su me predložili tako što su procenili moj rad, zalaganje, odnos sa decom i hvala im na tome. Radiću kao i do sad, davaću svoj maksimum još ove četiri godine koliko imam do penzije - zaključio je Đorđević.

            Najbolji direktor škole je direktor OŠ “Vuk Stefanović Karadžić“ Saša Tasić. Kako je obrazloženo, on svojim zalaganjem pomaže realizaciju svih programa i projekata školskog sporta i pruža veliku podršku Savezu za školski sport Pančeva. Tim povodom direktor Tasić je za naš list izjavio:

            - Ono što ova škola decenijama radi je da ulaže u sport u čemu smo jako dobri i uspešni. Škola je ustanova u kojoj tako nešto treba da se neguje i vrednuje. Posle osvajanja prvih mesta na “olimpijadi“ ranijih godina i proglašenja najboljom školom, sada je došlo do toga da se i pojedinci, koji učestvuju u unapređenju sporta, istaknu. Ponosan sam na to što sam jedan od dobitnika nagrade kao direktor koji podržava sport. Mislim da to radimo svi mi direktori škola i da nam je to jedna od velikih obaveza i dužnosti za razvoj mladih ljudi, budućih nosioca sporta, kulture i društva sveukupno u našoj sredini - objasnio je direktor Tasić.

            Mi samo ponosni možemo biti što baš Starčevo ima ovakve sportke entuzijaste koji brinu o našoj deci usmeravajući ih ka pravim životnim vrednostima.

M. Jovišić

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top