Košarkaši klub Borac, januara meseca, u okviru novogodišnjih praznika, a  povodom 50 godina kluba, svim polaznicima na poklon je darovo klupski sportski ranac. Takođe, klub je kupio i sportski semafor za ligaška takmičenja. Sredstva su obezbeđena na gradskom konkursu za sport.

            Pioniri Borca završili su Pionirsku ligu Vojvodine na poslednjem mestu, a malo im je nedostajalo da budu drugi i prođu dalje i tu u poslednjoj utakmici pred svojom publikom.

            Dana 21. januara, Starčevci su gostovali pančevačkom Virtus basketu, koji je lider na tabeli, bez poraza. Mora se istaći da Borac ni u jednoj ligašku utakmici nije bio kompletan, što zbog povreda, što zbog prehlade igrača. U ovoj utakmici, kao i u većini mečeva ove sezone, početak susreta bio je dobar, dok se u drugom poluvremenu pružala lošija igra. U ovom susretu sudijski par je delio diskutabilne odluke koje su uticale na rezultat. Borac je poražen sa 64:50, po četvrtinama 8:11, 23:13, 16:17, 17:9.

            Odmah potom, narednog vikenda,  Starčevci su otputovali u Vršac. Do poslednjeg dana nisu znali da li će uopšte ići zbog bolesti igrača, ali tim se sakupio nekako i otišao sa osam igrača.

            Opet Borac odlično otvara  utakmicu, bolje igra od domaćina, iako su imali mnogo izgubljenih lopti. Prva četvrtina - 9:13, a druga 16:16 - poluvreme 25:29 za Borac. I ponovo se isto dešava - drugi period meča odigran je lošije i bez koncentracije pa na kraju Borac gubi sa 70:58.

            Potom, 11. februara, usledila je poslednja utakmica, odlučujuća za prolaz dalje. Oodigrana je u Starčevu, protiv KK-a Opovo 99. Borcu je bila potrebna pobeda od 12 poena razlike. Na startu meča i tokom prvog dela igre Borac je  slabiji i na poluvremenu gosti vode - 21:31 za Opovčane .Drugi period utakmice odigran je znatno bolje - 17:16 i 17:9, ali nedovoljno za pobedu. Imao je Borac 10 sekundi pre kraja svoj napad i šansu za pobedu, ali Nemanja Stankov nije bio precizan ulazom iz centra reketa, pa ostaje rezultat 56:55 za goste.

            Još jedna lepa vest za klub i Školu je ta da je klub obezbedio profesionalne table i obruče preko KSS-a, koji  će biti postavljeni do aprila u školskoj sali i zameniti postojeće koje su tu veoma dugo.

Z. Kokanović

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top