All for Joomla All for Webmasters

AKTUELNO

Ponavljam jednu pričicu radi podsećanja na neke običaje a i kao podstrek našim voćarima. Vredi se podsetiti na stare sorte voćaka a i na sve ono što iza toga sledi. Mesec juni za decu je mesec radosti.

Osnivačka skupština mesne organizacije Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, kojoj su prisustvovali njegovi članovi i simpatizeri iz Starčeva, održana je u prostorijama katoličke crkve u petak, 21. juna.

Mesna zajednica Starčevo je, usled primećenog učestalog narušavanja javnog reda i mira, inicirala sastanak sa organima reda.

Preventivni ultrazvučni pregledi abdomena organizovani su u sali MZ Starčevo u nedelju, 16. juna, a tom prilikom pregledano je pedesetak građana.

Usled teže bolesti doskorašnjeg predsednika starčevačke podružnice Saveza invalida rada, Miroslava Žekića, koji se uspešno oporavlja u pančevačkoj bolnici, zbog potreba kontinuiteta u radu, na vanrednoj sednici podružnice SIR-a za novog predsednika izabran je LJubomira Milanović, koji je odmah stupio na dužnost ove izuzetno aktivne organizacije. Iz tog razloga SN su razgovarale sa novim predsednikom o daljem radu Saveza invalida rada u našem mestu.

Redovna godišnja skupština Opštinskog vatrogasnog saveza Pančeva održana je u našem mestu u nedelju, 2. juna. Odnedavno je uvedena praksa da se redovne godišnje skupštine održavaju u naseljenim mestima koja pripadaju Savezu. 

Kompletirana je ograda ispred Osnovne škole. Sada više neće biti moguće nepropisno parkiranje na zelenoj površini a bezbednost učenika biće na višem nivou.

Mesni odbor Srpske napredne stranke organizovao je akciju uređenja fasade Ambulante. Naime, tokom prošlog meseca grupa maloletnika išarala je navijačkim grafitima zid ove zdravstvene ustanove naruživši ga.

Akcija uređenja našeg mesta nastavljena je i nakon “Aprila - meseca čistoće“.

Plac u Kestenovoj ulici broj 5 kupljen je u februaru ove godine, za gradnju novog hrama u Starčevu, u “gornjem kraju“.

Kompanija ZF otvara novu fabriku električnih pogona u Srbiji i najavljuje proširenje lokacije

Na ovogodišnjim majskim susretima u Šapcu koji su se održali poslednjeg majskog vikenda bilo je blizu tri stotine izviđača iz Srbije, BIH i Crne Gore. Kamp je podignut na popularnom šabačkom letnjikovcu pored hrama Svete Trojice u prelepom okruženju borove šume koja je pre neku deceniju bila veliko i neuređeno šabačko smetlište.

Nakon svrgavanja i ubistva Muamera el Gadafija, u Libiji je počela politička kriza. Trenutno je u zemlji dvovlašće. Iz Tripolija na zapadu, upravlja Vlada nacionalnog jedinstva na čelu sa Fajezom Saradžom, formirana uz podršku UN i EU.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…