All for Joomla All for Webmasters

AKTUELNO

Naše mesto spada u rang onih naselja koja su većim delom rešila probleme komunalne infrastrukture i koje ima dobru društvenu nadgradnju.

Decembar 2019. i januar 2020. godine u letopisu naše crkve  u  Starčevu upisani su krupnim slovima. Proteklih 25 godina rađeni su veliki poslovi na obnovi hrama Svetog Velikomučenika Pantelejmona, ali posle 111 godina urađen je temelj za drugu pravoslavnu crkvu u Starčevu.

Vernici rimokatoličke crkve u Starčevu koji poštuju Gregorijanski kalendar, okupili su se na Badnje veče, 24. decembra, u crkvi Svetog Mauricija, gde je održana svečana misa ponoćka.

Poreklo paljenja badnjaka objašnjava se na različite načine, a povezivano je sa raznim mitologijama i verovanjima.

Za starčevačke komunalce nema predaha.

Mesna zajednica Starčevo otpočela je stalnu akciju prikupljanja reciklažnog materijala (plastični zatvarači - čepovi) u sklopu zajedničke akcije “Čepom do osmeha“.

“ Otvoren je poziv da se pridružite ovoj akciji! U ajnforu zgrade Mesne zajednice nalazi se sabirna kutija u koju možete odložiti čepove i na taj način, reciklirajući, učestvovati u akciji koja za cilj ima i humanitarni karakter.

Poslednje decembarske dane u 2019. godini starčevački izviđači odlučili su da provedu aktivno uz raznovrsne aktivnosti

Udruženje žena “Neolit“ nastalo je pre pet godina, pre svega zahvaljujući inicijativi Starčevke Ljiljane Zarić, koja je tada postala i predsednica, s ciljem da tako pomogne sugrađankama, naročito onim mlađim, da lakše iskažu sebe.

Tokom januara, a usled veoma nepovoljnih vremenskih uslova koji su isključivali vetar i povetarac, a uz stabilno visok vazdušni pritisak, pola Srbije našlo se u velikoj “činiji“ punoj mešavine različitih zagađujućih materija.

Nesavesno odlaganje otpada nije ništa novo u životu bilo koje lokalne zajednice. Zapravo, taj obrazac ponašanja tipičan je za balkanska društva i odraz je zanemarene ekološke svesti na čemu se mora intenzivno raditi.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…