All for Joomla All for Webmasters

AKTUELNO

Mnogo toga je pisano o ekspediciji američkih arheologa u Starčevu 1931. i 1932. godine.

Svakojake novotarije osvojile su ovaj napaćeni svet i izmučeni narod. Sva ta dostignuća i postignuća toliko nezadrživo nadiru da je, uprkos raznim otporima, gotovo nemoguće odbraniti se od tih savremenih tehnika, tehonologija, a iznad svega od društvenih mreža. I tako, hteli ne hteli, pre ili kasnije, bivamo ulovljeni u te mreže...

Prema dostupnim podacima jedna od grana familije Orešković započinje sa Josipom Oreškovićem, rođ. 1849. godine (umro 1936.).

Nije neka tajna da smo mi, ljudi, veoma skloni da sebi udovoljimo i namestimo da nam bude lepo.

U toku je dostava rešenja za 2017. i prva tri meseca ove godine za naknadu za odvodnjavanje od strane Javnog vodoprivrednog preduzeća “Vode Vojvodine“.

Polovinom meseca započeli su radovi na uređenju atarskog puta Starčevo - Ivanovo.

Redovna godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Starčevo“ održana je u nedelju, 13. maja, u Svečanoj sali MZ Starčevo.

Plesni klub “Balerina“ predstavljao je Srbiju sa svojim  solistima 10-11. maja u “Areni Zagreb“,  gde se održalo  Evropsko prvenstvo pod nazivom “International dance open Zagreb 2018“, koje okuplja preko 200 klubova i deset hiljada  plesača iz 40 zemalja.

Kao i svake godine u sezoni protivgradne zaštite od aprila do oktobra, meteorološka stanica u Samošu koja je glavna za ovaj deo Banata, dostavila je starčevačkoj poljočuvarskoj službi raketni lanser, opaljačku kutiju i četiri rakete za dejstvo na gradonosne oblake.

Još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi održana je u petak, 18. maja, u sali Mesne zajednice Starčevo.

Lep dan - nedelja, 28. april, na Nadeli, potez kod “valjare“. Udruženje sportskih ribolovaca “Nadel“, u saradnji sa Zavičajnim udruženjem “Stari Ras“, odnosno sa omladinom podružnice  ove organizacijae, združenim snagama su organizovali pošumljavanje.

Polako počinju pripreme za ovogodišnji letnji program “Dani druženja“. Kao i u protekle dve godine, u okviru kulturnog leta biće organizovan deseti po redu “Eks JU rok fest“ koji će i ove godine trajati dva dana.

Rođeni:

Огњен Гаврилов; Алекса Новаковић;

 Милица Димитријевић; Лука Стојановић;

Prvog vikenda maja meseca u Beloj Palanci je održan noćni izviđački višeboj pod nazivom “Tragom zvezda“. Pored dvadesetak ekipa iz naše zemlje,  starčevački izviđači su učestvovali sa jednom mešovitom ekipom mlađih izviđača pod nazivom “Flamingosi“.

Marija Šajić i Milica Tornjanski učenice su osmog razreda osnovne škole. Školovanje završavaju sa odličnim uspehom.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…