All for Joomla All for Webmasters

AKTUELNO

Redovna godišnja Skupština Saveza izviđača Vojvodine održana je u nedelju, 17. marta, u Beloj Crkvi.

Šahovski turnir za penzionere održan je u nedelju, 24. marta,  u Maloj sali Doma kulture.

Starčevački ogranak penzionera - invalida rada veoma je aktivna zajednica koja u kontinuitetu pruža zanimljive sadržaje svojim članovima.

Stanovnici Starčeva mogli su u subotu, 16. marta,  da izvrše preventivne lekarske preglede.

Svoju slavu, Svetog Simeona mirotočivog, obeležili su starčevački voćari, vinogradari i destileri u utorak, 26. februara.

Delegacija starčevačkih poslenika kulture, koju su činili predstavnici Doma kulture, Mesne zajednice i Udruženja “Pagus“, posetila je vinčansku ispostavu Narodnog muzeja.

Redovna godišnja skupština Drušva pčelara “Starčevo“ održana je u subotu, 23. februara.

Lovačka sekcija IZ Starčeva održala je izbornu skupštinu u nedelju, 3. marta, u svojim prostorijama u Domu kulture.

Udruženje sportskih ribolovaca “Nadel“ imalo je prvu u nizu planiranih ovogodišnjih akcija na potezu desno od  mosta u nedelju, 24. marta. Ovaj put, posađene su sadnice sibirskog bresta na odmorištu kraj Nadele.

Javno komunalno preduzeće ”Higijena” sprovodiće svoju redovnu  akciju prolećnog odnošenja kabastog otpada pa će se tako uključiti i u starčevačku akciju ”April - mesec čistoće”.

Gradska većnica za obrazovanje Tatjana Božić, šef odeljenja za osnovno i srednje obrazovanje u gradskoj upravi LJubica Cvetanović i Ivana Ivanić, takođe iz Gradske uprave Grada Pančeva,  obišli su u utorak, 19. marta,  OŠ “Vuk Stefanović Karadžić“ iz našeg mesta  kako bi se upoznali sa svim investicijama koje su realizovane u prethodnom periodu.

Sedenica Skupštine mesne zajednice Starčevo održana je, 7. marta, u prostorijama Mesne zajednice a zasedanju su prisustvovali: Aca Dimitrić, Petar Andrejić,  Jova Bajer, Brankica Dragojerac, Mićo Jakovljević, Željka Nedić, Miša Sokolović, Dalibor Adamov, Zorica Kalićanin i Anton Deninger, kao članovi Skupštine, zatim predsednica Izvršnog odbora Skupštine MZ Starčevo Vesna Radosavljević, članovi Udruženja sportskih ribolovaca “Nadel“ Zoran Vasiljković, Goran Poljak i Nebojša Vasiljković, koji suy Skupštinu inforimisali o aktivnostima USR “Nadel“, i zapisničar, Predrag Stanković.

Uduženje žena “Neolit“ iz našeg mesta ovim putem zamoljava Starčevce koji imaju pojedine komade nameštaje (orman, kredenac, krevet, sto, stolica) iz perioda 50-60 godina prošlog veka, a može i od ranije (a da ih ne koriste), da ustupe ovom udruženju radi opremanja etno-sobe kakve su nekad bile u Starčevu.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…