Završni turnir Kupa Srbije u ragbiju za petliće i pionire održan je, 20. maja, na terenima Ragbi kluba Borac u Starčevu.

RK Borac iz Starčeva se još jednom pokazao kao dobar domaćin, tako da su najmlađi ragbisti imali sve potrebne uslove da pruže dobru igru. Sudije na turniru su bili Aleksandar Lelik, Stefan Đorđević i Marko Žeravica. Na turniru je nastupilo 139 igrača iz sedam klubova, a bilo je 12 takmičarskih selekcija u obe kategorije.

            Prvi su na teren izašli U12 petlići. Najmlađi igrači pokazali su veliki napredak u odnosu na prethodne turnire, u igri je sve više i više ragbi elemenata. Titula pobednika Kupa Srbije u konkurenciji petlića za 2018. godinu pripala je ekipi RK-a Pobednik iz Beograda, dok su domaći petlići iz starčevačkog Borca zauzeli četvrto mesto u generalnom plasmanu.

            U prethodnih godinu dana pioniri su navikli publiku na odlične partije i veoma zanimljive utakmice. Ono što posebno raduje je konstantno povećavanje ekipa u ovoj starosnoj kategoriji kao i rad u kontinuitetu postojećih timova. Jesenas, u prvenstvu je nastupilo pet klubova dok je ovog proleća šest klubova upisalo nastupe na turnirima.

            Potrebno je skrenuti pažnju da se jesenas igrao “ragbi sedam“ dok se ovog proleća igrao “ragbi 10“, gde se shodno propozicijama borilo za loptu u skramu, autu i raku. To znači da su U14 pioniri igrali pod punim pravilima. Upravo zato imali smo priliku da gledamo kvalitetan ragbi sa mnogo elemenata igre. Neke utakmice su bile izuzetno zanimljive i interesantne, tako da su ljubitelji ragbija u Starčevu uživali u potezima budućih nada.

            Ekipa RK-a Pobednik iz Beograda osvojila je titulu prvaka Kupa Srbije u konkurenciji U14 pionira za 2018. godinu, a pioniri Borca iz Starčeva zauzeli su šesto mesto u generalnom plasmanu.

V.J.P.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top