U prolećnom delu prvenstva odigrana su dva prvenstvena kola a Borac je zabeležio jednu pobeda i jedan poraz.

Evo rezultata prva dva kola:

  1. mart, Sutjeska:

Radnički - Borac 0:7;

  1. mart, Starčevo:

Borac - Budućnost (SC) 0:3   

            U prvom kolu nastavka sezone Borac je gostovao u Sutjesci, ekipi Radničkog. Od samog starta utakmice gostujuća ekipa je imala inicijativu i već u 5. minutu povela  golom Malidžana. U 17. minutu, nakon dobre akcije ekipe  iz Starčeva, rezultat je 0:2, a strelac je Vanja Vuković. U 24.  minutu u strelce se po drugi put upisuje Malidžan i rezultat je 0:3. Do poluvremena gostujuća ekipa je propustila priliku da poveća rezultat ali nije iskoristila svoje šanse. U drugom poluvremenu - ista slika na terenu, i već u 50. minutu u kaznenom prostoru domaih oboren je jedan  igrač Borca i sudija je opravdano dosudio kazneni udarac koji je u pogodak pretvorio Đukić i tako povisio rezultat na 0:4. U 60. minutu Malidžan se po treći put upisuje u strelce i rezultat je 0:5. U 75.  minutu i Popović postiže pogodak, kada se našao na pravom mestu posle odbijene lopte i sa nekoliko metara savladao domaćeg golmana. U 86, minutu i Vanja Vuković se po drugi put upisuje u strelce i postavlja konačnih 0:7.

            U drugom prolećnom kolu Borac je na svom terenu dočekao ekipu Budućnosti iz Srpske Crnje. Utakmica je odigrana bez prisustva publike zbog dobro poznate situacije sa korona virusom. Gostujuća ekipa se predstavila u veoma dobrom izdanju i sasvim zasluženo na kraju pobedila. U prvom poluvremenu Budućnost je imala inicijativu  i više povoljnih prilika za pogodak, ali su gosti bili neprecizni u završnici. Borac je najbolju priliku za pogodak imao u 37. minutu kada se Bajić našao oči u oči s protivničkim golmanom ali je slabo šutirao i golman gostiju je lako uhvatio njegov šut. U drugom poluvremenu, već na samom startu, gosti su došli do prednosti:  igrao se 49. minut kada je došlo do greške u domaćoj odbrani i rezultat je 0:1. Od tog momenta Borac je krenuo nešto agilnije dok su gosti vrebali prilike iz kontranapada. Najbolju šansu za  Borac propustio je Vanja Vuković u 70. minutu, kada je sa svega nekoliko metara od gola slabo šutirao glavom, pravo u protivničkog golmana. U 80. minutu gosti iz Srpske Crnje  koriste još jednu priliku i rezultat je 0:2. U 85. minutu Budućnost postiže još jedan pogodak i postavlja konačan rezultat ove utakmice - 0:3.

            Zbog proglašenja vanrednog stanja u Srbiji  prekinuta su sva sportska takmičenja a da li će se i kada prvenstvo nastaviti zavisi od trajanja vanrednog stanja o čemu će ljubitelji fudbala blagovremeno biti obavešteni.

Petar Orešković

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top