Kao i mnogo godina unazad, jedno od prvih mesta u okolini u koja je Deda Mraz dojezdio bilo je Starčevo.

Iako je ove godine zbog aktuelne epidemiološke situacije izostao novogodišnji bazar na Trgu neolita, koji je ranijih godina održavan u sklopu podele novogodišnjih paketića deci, organizatori - Mesna zajednica, Dom kulture i Kreativni kulturni klub, potrudili su se da sva deca, uzresta 3-6 godina, ne ostanu bez novogodišnjih poklona. Deda Mraz je okupio saradnike i svakom detetu je odneo poklon pravo na kućnu adresu! Mališani su bili presrećni, a čitav posao obavljen je u tri dana, oko praznovanja Svetog Nikole. Poslednjeg dana boravka u našem mestu Deda Mraz je bio na raspolaganju za celopopodnevno fotografiasnje pored sanki i irvasa koji su bili “parkirani“ na Trgu neolita, koji je ove godine  izuzetno okićen.  

(Fotografisanje sa Deda Mrazom)

Organizatorima su pomagali volonteri, a paketiće su darovali ljudi dobre volje i donatori, svako prema svojim mogućnostima: “Ras“ doo, “Merac-skele“, “VIA ing.“, prevoznik Popadić, poljoapoteka “Štimac“, stovarište “Banija plus“, “Alustar sistem“, “Metal TBS“, “Rafaelo petrol“, kiosk “Rafaelo“, “Meks-M“, stovarište “Vulović“, AS “Čikara“, AS “Stamenković“, “Korpa šop“, pečenjara “Kod Luke“, menjačnica “Eurotim“, pekara “Stoiljković“, veterinar Minić... Pomogao je i JKP “Starčevac“, kao i porodica Petrov koja je poklonila slamu za dekoraciju...

(Deda Mraz stiže na kućnu adresu)

I oni najmlađi, deca iz vrtića “Kremenko“, imali su priliku da se kreativno izraze i zabave. Za tu priliku izrađen je veliki meda, koji je postavljen ispred vrtića,  a deca su imala zadatak da ga okite u novogodišnje ruho. Ovu akciju Mesne zajednice i njenog izvršnog odbora pomogli su stolar Hadži Miletić, MJ “Krajina“ i “Gligorić star“.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top