U poslednja dva kola jesenjeg dela prvenstva fudbaleri Borca zabeležili su pobedu i poraz.

Evo rezultata:

Starčevo: Borac - Jedinstvo (Vl.) 3:2;

Botoš: Omladinac - Borac 5:2.

            U  16. kolu ekipa  Borca je na svom terenu dočekala Jedinstvo iz Vlajkovca. Od samog starta utakmice domaća ekipa je krenula veoma ofanzivno, rešena da zabeleži pobedu. Već u prvom minutu Borac je mogao do prednosti kada je Malidžan makazicama šutirao, a golman gostiju loptu izbija u korner. Nakon kornera, Nedučić glavom šutira, golman gostiju bio je nemoćan, i to je 1:0 za tim iz Starčeva. Domaći su nastavili i nakon vođstva, u istom ritmu, i Borac je ređao prilike za pogodak  ali se na sledeći gol čekalo do 35. minuta, kada je Malidžan izbegao ofsajd poziciju i sam krenuo ka protivničkom golu i rutinski postigao pogodak za 2:0, što je bio i rezultat poluvremena. U drugom poluvremenu ista slika na terenu - domaćin stvara prilike ali ih i propušta, da bih Gigović u 70.  minutu povisio na 3:0. Od tog momenta došlo je do opuštanja u ekipi Borca, što gosti iz Vlajkovca koriste i pogodcima u 82. i 90. minutu smanjuju na 3:2 i tako dolazi do časnog poraza.

            U 17. kolu Borac je gostovao u Botošu, ekipi Omladinca. U prvom poluvremenu gostujuća ekipa je imala više od igre i inicijativu i stvorila nekoliko prilika za pogodak, da bi prvu iskoristila u 30. minutu i evrogolom Stanisavljevića došla do prednosti od 1:0. Radost igrača gostujuće ekipe nije dugo trajala jer je Omladinac osam  minuta kasnije, posle kornera, uspeo da izjednači na 1:1. Na samom startu drugog poluvremena, u 48. minutu, Borac ponovo stiže do prednosti, a strelac je, posle kornera, Nedučić. Imala je gostujuća ekipa prilike  da stigne i do trećeg pogotka ali u odsudnim trenucima Starčevci nisu bili precizni. Prednost gostiju je trajala sve do 63. minuta, kada je domaćin, posle još dva kornera, uspeo da preokrene rezultat na 3:2, golovima u 63.  i 67. minutu. U poslednjih 25 minuta meča Borac je pokušavao da stigne do izjednačenja i za to je imaoa prilike, ali u odsudnim  trenucima gosti nisu bili  snalažljivi i precizni. Promašaje gostiju tim iz Botoša je znao da kazni i iz kontranapada u 83. i 85. minutu domaći postižu još dva pogodka i tako stižu do ubedljive pobede od 5:2.

            Ovom utakmicom je završen jesenji deo prvenstva a Borac je završio na deobi šestog i sedmog mesta na tabeli Vojvođanske fudbalske lige - Istok sa 28 osvojenih bodova. Sledi pauza, a prolećni deo prvenstva se nastavlja sredinom marta, o čemu će ljubitelji fudbala biti blagovremeno  obavešteni.

Petar Orešković

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top