ragbija

Humanitarna ragbi utakmica veterana između Ragbi klubova Borac i Matori zmajevi odigrana je, 10. januara, u Starčevu

               Iako je tog dana pao prvi sneg ove zime, to nije poremetilo planove ragbi veterana iz cele Srbije da se okupe u Starčevu i odigraju humanitarnu utakmicu za pomoć nastradalima u seriji zemljotresa koji je pogodio Sisak, Petrinju i Glinu.

                Na inicijativu Nikole Mudrića, veterana tima Matori zmajevi, koji je osnovan prošle godine kako bi okupio igrače sa prostora bivše SFRJ, pokrenuta je akcija prikupljanja pomoći. Ragbi klub Borac predložio je da se odigra humanitarna utakmica, što je naišlo na odobravanje svih veterana.

                Zbog situacije sa pandemijom veterani iz Bosne, Slovenije i Hrvatske nisu mogli da prisustvuju ovom događaju, ali su na drugi način pomogli ljudima iz ugroženih područja.

                  Već oko jedanaest časova počeli su da pristižu igrači iz Niša, Vršca, Beograda, Pančeva, Zemuna i Starčeva, da bi utakmica počela u podne. Sudija ovog duela bila je petnaestogodišnja Marija Stojšić, koja se odrekla svoje dnevnice u korist meštana sa Banije. Utakmica je odigrana po veteranskim pravilima, tri puta po 10 minuta.

               U prvoj trećini bilo je ispitivanje snaga, tako da nije bilo eseja ni na jednoj strani. Druga trećina je donela blago prednost ekipi Matorih zmajeva koji su poveli rezultatom 5:0, dok su domaći igrači Borca pokazali zube i u poslednjem napadu na utakmici poentirao preko Sanje Starčević i izjednačili na 5:5.

                Posle utakmice Marko Sekulović iz RK-a Borac podsetio je da su ragbi veterani već pomagali građanima posle poplava u Obrenovcu.

             - Pomagali su i teško bolesnom Amiru Haliloviću iz Zenice. Ovo je svojevrstan nastavak humanitarnog rada ovih divnih ljudi. Naša želja je da se okupljamo i družimo sa svim sportskim prijateljima, ali se pravi prijatelji pokazuju kad je muka, pa tako i sad kad je potrebno pomoći ljudima nastradalim u zemljotresu, kazao je Sekulović.

             Nikola Mudrić, inicijator ove ideje, kaže da se veliko srce ovih ljudi meri i time što su pojedini članovi došli samo kako bi uplatili novčani prilog.

              - Nisu odigrali ni sekund utakmice. Bitno im je bilo da dođu i uplate prilog. Ovako nešto može samo ragbi da pruži, smatra Mudrić.
Goran Filipović iz Niša očekuje nova druženja na proleće.

           - Iskreno se nadamo da će sledeće okupljanje koje je zakazano za april u Zenici, u Bosni, biti jedan novi početak, odnosno vraćanje na stanje pre pandemije, rekao je Filipović.

                 Za one koji žele da pomognu, donacije se mogu uplatiti na sledeće račune:

OTP/Vojvođanska banka:
325-9300600167242-38
Vlasnik računa: Aleksandra Šekularac - Milutinović, Milutina Milankovića 64/13, Novi Beograd. Nnavedite prilikom uplate svoje podatke. Svrha uplate: Pomoć Ragbi klubu Sisak - donacija.

V.J-P.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top