kkborac

       Pioniri KK-a Borac, deca 2007. i 2008. godište, ostvarili su izvanredni uspeh zauzevši prvo mesto u kvalitetnoj ligi Vojvodine - grupa C - južni Banat.

      Starčevci su od osam  utakmica sedam rešili u svoju korist i imali samo jedan poraz, pa su sa tim učinkom obezbedili plasman među šest najboljih ekipa u Vojvodini, tačnije igraće u plej-ofu, a u nastavak takmičenja prenose maksimalni broj bodova. Snage će odmeriti sa ekipom KK-a Jedinstvo iz Novog Bečeja, protiv kojeg igraju na domaćem terenu, a zatim sledi gostovanje KK-u Petrovgrad  iz Zrenjanina. Pokušaće naši momci da se plasiraju na završni turnir KSV-a, a imaju lepe šanse jer imaju više bodova od ostalih ekipa. Ovim uspehom Borac je nastavio tradiciju uspeha mlađih kategorija: posle selekcije dece 1999. i 2004.  godište, došao je red i na ovu selekcija pionira da se nađe u samom vrhu vojvođanske košarke. Ovi momci su pokazali da se u Starčevu igra dobra košarka a to su; Bojan Dakić, Filip Milenković, Pavle Keljević, Stefan Bošković, Lazar Jovanović, Relja Ratkov, Ognjen Veličković, Filip Šic, Mijat Starčev, Uroš Živanović, Luka Aleksić, Matija Kozačenkov, Matija Petrović, Stefan Savanović, Miljan Raičević i Antonije Milanović.

     Sve suparnike pioniri su ubedljivo pobeđivali: 26. januara, Borac je ugostio pančevački Virtus basket, a ovaj susret je već u prvom delu nagoveštavao pobednika pa se može reći da  ekipa Borca nije imala težak zadatak a pobedila je sa 97:66. Moglo se i do stotke ali je šansa pružena igračima sa klupe, koji su takođe lepo odigrali. Potom, 30. januara, odigrana je odložena utakmica u Pančevu, opet sa Virtus basketom. U ovom susret naši igrači, posle ubedljive pobede u Starčevu, opustili su se i dozvolili domaćinu da povede u prvoj četvrtini. Stvari dolaze na svoje mesto i posle uspavane igre Borac se budi i dobija drugu četvrtinu sa 22:7. U trećem delu, igra se  još bolje i požrtvovanije pa Borac dobija ovaj deo sa 25:9, a poslednja četvrtina je pripala domaćinu sa 17:10, za krajnjih  80:43 za Borac. Nakon toga, 7. februara je usledilo gostovanje u Pančevu, drugoplasiranoj ekipi, KK-u Kris kros. Ovo je trebalo da bude derbi ali je to izostalo jer su Starčevci pružili najbolju partiju do sada i deklasirali protivnika sa 75:41. Spremali su se Starčevci za ovu utakmicu i u svim segmentima igre bili su bolji. Domaći tim nije imao rešenje za raznovrsnu i lepršavu igru Borca. Sam start utakmice odlučio je pobednika. Borac je poveo dobivši prvu četvrtinu sa 32:15, drugu sa 18:8,  treću još ubedljivije - sa 20:2 i poslednji deo igre 16:5. U toku utakmice bilo je i preko 40 poena razlike za Borac.

     Kadeti Borca takođe su nastavili takmičenje u KSV. Dana 7. februara, ugošćena je ekipa iz Opova. Kao što se i pretpostavljalo, bila je to čvrsta i neizvesna utakmica, a gosti su tokom čitavog susreta bili u prednosti sa pet poena. Ovaj susreta odlučila je veća želja za pobedom, a to se videlo kod  momaka iz Starčeva koji su, zahvaljujući ubačenim slobodnim bacanjima od strane Nikole Pavlovića, u poslednjim sekundama,  i postignutog koša za dva poena 10 sekundi pre kraja od strane Miodraga Veličkovića, kada je Borac prvi put došao do vođstva, i nakraju pobedio sa 63:59. Odigrana je, 17. februara, u Pančevu i jedna prijateljska utakmica i to protiv Virtus basketa.

Z. Kokanović

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top