okiboracc

             Odbojkaši Borca nisu uspeli. Posle godinu dana igranja u elitnom karavanu naše zemlje od jeseni će se ponovo nadmetati u drugom rangu takmičenja.

            U plej-aut nadmetanju drugoplasirani tim Prve lige bio je bolji od superligaša. Posle poraza na svom terenu, u prvom meču, Starčevci nisu uspeli da naprave “brejk“ u Gornjem Milanovcu: Metalac Takovo - Borac 3:1, po setovima 25:22, 29:27, 15:25 i 25:20.

            Susret u dvorani “Breza“ koji je odigran u nedelju, 21. marta, počeo je kao i prvi duel ovih rivala koji je odigran u hali na Strelištu. Odbojkaši Metalca su u meč ušli koncentrisaniji, agilniji, s većom željom da pobede. Na vreme su stvorili visoku prednost, pa su bez mnogo poteškoća prvi set rešili u svoju korist.

            I drugi set je protekao u dominaciji domaćeg tima. Metalac je ima tri set lopte pri rezultatu 24:21, a onda je odličnim servisima korektor Borca Gmitrović izjednačio rezultat i vratio nadu da njegov tim može doći do velikog preokreta i opstanka u društvu najboljih. Ipak, u neizvesnom finišu, hladnije glave imali su domaći odbojkaši. Metalac je poveo sa 2:0 i tako došao na korak do istorijskog uspeha i plasmana u društvo najboljih.

            Starčevci se ni tada nisu predavali. Zaigrali su mnogo bolje, iskoristili sve greške rivala i prosto ga “oduvali“ s terena. Sa ubedljivih 15:25, tim koji predvode treneri Dušan Jović i Vojislav Pavlović, smanjio je prednost domaćih na 2:1 i malo podgrejao nade u još jedno odbojkaško čudo, ali ono se, na žalost brojnih poklonika igre preko mreže u našem gradu, nije dogodilo.

            Milanovčani su učetvrtom setu dodali gas. Zaigrali su na sve ili ništa i, prvi put u svojoj istoriji, plasirali se u društvo najboljih odbojkaških ekipa koje Srbija trenutno ima.

            Borac će opet u prvoligaško društvo. Nije to smak sveta, klub iz Starčeva je već decenijama na velikoj sceni. Usponi i padovi su normalan tok događaja, kako u životu, tako i u sportu. Pred ovim sportskim kolektivom je analiza pređenog puta, konsolidacija i novi povratak na staze uspeha.

A. Živković

(“Pančevac“)

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top