fu4

Fudbaleri Borca imali su veoma uspešnu seriju od pet uzastopnih pobeda koja je prekinuta u Elemiru. Evo rezultata prethodna četiri kola:

Kikinda: ŽAK - Borac 2:3;

Starčevo: Borac - Radnički (Sut.) 4:0;

Elemir: Naftagas - Borac 3:1;

Starčevo: Borac - Radnički (Kovin) 1:0.

U 27. kolu fudbaleri Borca gostovali su u Kikindi ekipi ŽAK-a. Od samog početka utakmice inicijativa je bila na strani gostiju. Već u 5. minutu Starčevci dolaze do prednosti, a strelac je Nedučić. U 13. minutu, posle odličnog prodora po desnoj strani i još boljeg centaršuta Pavla Petrovića, na pravom mestu je Malidžan koji glavom šutira a lopta od stative završava u mreži domaćih, za vođstvo Borca od 2:0. U 18. minutu u idealnoj poziciji za pogodak našao se Malidžan ali je golman ŽAK-a odlično reagovao. Samo dva minuta kasnije i Gigović je imao odličnu priliku za pogodak ali je bio neprecizan. U samom finišu prvog poluvremena Malidžan izlazi sam ispred protivničkog golmana ali je ovaj i ovoga puta bio uspešniji. U drugom poluvremenu ŽAK kreće nešto odlučnije i plod takve igre je smanjenje rezultata u 55. minutu na 1:2. Desetak minuta kasnije domaćin stiže do izjednačenja na 2:2. Od tog momenta kao da je domaćem timu ponestalo snage, što Borac koristi i ponovo vrši pritisak ka protivničkom golu, stvara prilike, i u 80. minutu ponovo stiže do prednosti, a strelac je po drugi put na utakmici Nedučić koji je sa 3-4 metra poslao loptu u nebranjeni deo domaćeg gola. Do kraja utakmice ŽAK nije imao snage da nešto više uradi tako da je Borac zasluženo stigao do pobede.

U 28. kolu Borac je na svom terenu dočekao ekipu Radničkog iz Sutjeske. Od samog početka utakmice videlo se da je domaća ekipa kvalitetnija i spremnija. Na prvi pogodak čekalo se do 20. minuta a strelac za tim iz Starčeva bio je je Bajić . U 35. minutu isti igrač je povisio na 2:0. Moglo je sve biti rešeno do poluvremena da su malo prisebniji bili Malidžan, Vuković, Bajić i Petrović. U drugom poluvremenu ista slika na terenu - domaća ekipa znatno bolja i u 51. minutu dolazi i do prednosti od 3:0, strelac je Amerijan. U 58. minutu u listu strelaca se upisuje i Malidžan za vođstvo od 4:0, što je bio i konačan rezultat ove utakmice. Mogao je Borac i do znatno ubedljivije pobede da su njegovi igrači bili malo prisebniji u izglednim situacijama za pogodak.

U 29. kolu ekipa Borca je gostovala u Elemiru, timu Naftagasa. Ova utakmica je došla posle pet uzastopnih pobeda. Odigran je jedan veoma otvoren meč dva odlična protivnika. Prvu priliku na utakmici imao je Borac u 12. minutu, kada se u odličnoj šansi našao Malidžan ali je golman Naftagasa bio uspešniji. U 17. minutu još jedna prilika za Borac u kojoj se našao Gigović, ali je bio neprecizan. Kazna za promašaje stiže u 21. minutu kada je domaćin uspeo da povede sa 1:0. U 37. minutu isti igrač domaćih posle solo prodora postiže i drugi pogodak za vođstvo od 2:0. Ipak, gostujuća ekipa u finišu poluvremena, u 45. minutu, stiže do pogodka preko Bajića, za smanjenje rezultata na 2:1. U drugom poluvremenu, već na samom startu, u 49. minutu, posle velike greške Đukića, koji je izvodio slobodan udarac - daje loptu u noge domaćem igraču i posle brze kontre Naftagas povisuju na 3:1. Mogao je Borac do kraja utakmice do još kojeg gola, ali povoljne prilike su promašivali Gigović, Malidžan, Bajić i Petrović, tako da se rezultat nije menjao.

U 30. kolu Starčevci su na Opštinskom stadionu dočekali ekipu Radničkog iz Kovina. Odigrana je jedna veoma tvrda utakmica sa malo povoljnih prilika za pogodak. U prvom poluvremenu se igralo uglavnom između dva šesnaesterca. Imao je domaćin dve situacije kada je mogao da dođe do prednosti u kojima su se našli Bajić i Malidžan ali se rezultat nije menjao. U drugom poluvremenu domaća ekipa je krenula nešto odlučnije a Radnički je čekao svoju šansu iz kontranapada. Najbolju priliku za pogodak propustio je Bajić u 80. minutu kada je šutirao sa nekih 12-13 metara u sam donji levi ugao golmana gostiju koji je odlično intervenisao i izbacio loptu u korner. U 90. minutu dosuđen je slobodan udarac za domaću ekipu malo iskosa sa leve strane na nekih 22-23 metara od gola gostiju a loptu je uzeo Bajić i veoma precizno šutirao preko živog zida i golman gostiju je bio nemoćan i to je bilo vođstvo domaćih 1:0 što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

Do kraja prvenstva je ostalo da se odigra još četiri kola, a prvenstvo se zatvara u subotu, 5. juna, utakmicom između Borca i Omladinca iz Botoša. Ovaj meč počeće u 17:30 časova na Opštinskom stadionu u Starčevu.

Petar Orešković

xad6fv5da1f

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top