shah

Šahovski klub Borac u poslednje dve godine beleži odlične rezultate, najbolje u istoriji ovog kluba. Naime, oni su od Južnobanatske, preko Banatske lige stigli u Drugu ligu Srbije.

Mečevi ove lige su igrani u Bačkoj Palanci, a Starčevce je predvodio predsednik kluba, Zoran Terzić dok su ekipu sačinjavali igrači: Daniel Fernandez, Jovan Radlovački, Milorad Andrejević, Lazar Budimirov i Zoran Sibinović. Odličan rezultat je napravio atraktivni Fernandez, Amerikanac koji igra naš klub. On nije imao ni jedan poraz i proglašen je za najboljeg igrača Druge lige Srbije. S obzirom na to da naši šahisti nemaju neko iskustvo igranja u ovako visokom rangu nisu baš sjajno odigrali svoje mečeve. Zbog takvog rezultata morali su da igraju baraž meč protiv Mladenova u Opovu. Pošto su taj meč izgubili, prva postava starčevačkog šahovskog kluba preselila se u nižu, Vojvođansku ligu grupa Banat. Oni su sada na trećem mestu sa dvva boda manje od prvoplasirane ekipe. Treba dodati da starčevački drugi tim igra u Južnobanatskoj ligi i da se nalazi na četvrtom mestu. Nastavak ligaških mečeva sledi u septembru.

Veliki uspeh šahista Borca je i to da su dva člana, Stefan Pavlov i Miša Sokolović odbranili licence i postali regionalne šahovske sudije.

P. Stanković

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top