Završena je sezona 2020/2021. u Vojvođanskoj fudbalskoj ligi - istok, a fudbaleri Borca su na kraju na deobi 5. i 6. mesta zajedno sa ekipom Mladosti iz Omoljice

Evo rezultata poslednja četiri kola:

Žitište:

OFK Begej - Borac 4:1;

Starčevo:

Borac - Sloga (Pl.) 6:0;

Vlajkovac:

Jedinstvo - Borac 3:0;

Starčevo:

Borac - Omladinac (Bot.) 3:0

U 31 kolu ekipa Borca je gostovala u Žitištu timu Begeja. Od samog starta utakmice domaća ekipa je imala inicijativu i propustila je nekoliko povoljnih prilika za gol. Kazna za promašaje Begeja stiže u 33. minutu kada je Pavle Petrović odlično šutirao sa nekih 20 metara i golman domaćih je bio nemoćan, za vođstvo Borca od 1:0. Samo što su krenuli sa centra igrači iz Žitišta uspevaju da izjednače preko njihovog najboljeg igrača Vlaučina a to je bio i rezultat poluvremena. U drugom poluvremenu, veš na samom startu u 49. minutu, opravdano je dosuđen kazneni udarac za domaće, koji je i realizovan, za vođstvo Begeja od 2:1. U 65. minutu domaća ekipa povisuje na 3:1 autogolom mladog Perića. Do kraja utakmice Starčevci pokušavaju da smanje prednost domaćeg tima ali u tome ne uspevaju, već Begej u samom finišu postiže još jedan pogodak za konačnih 4:1.

U 32. kolu Borac je na svom terenu ugostio ekipu Sloge iz Plandišta. Inicijativa domaće ekipe od samog starta utakmice rezultirala je vođstvom od u 19. minuta kada su gosti postigli autogol. U 26. minutu Gigović je povisio na 2:0 za Starčevce. Mogla je domaća ekipa sve da reši do poluvremena da su bili precizniji u veoma povoljnim situacijama Bajić, Petrović, Vuković i Malidžan. U drugom poluvremenu u periodu od 50. do 64. minuta Borac postiže još četiri pogodka za ubedljivih 6:0, a strelci su bili Vuković, Bajić, Nedučić i Gigović. Do kraja utakmice Borac propušta nekoliko veoma povoljnih prilika za pogodak a da su napadači bili malo precizniji rezultat je mogao biti na kraju dvocifren.

U 33. kolu ekipa Borca je gostovala u Vlajkovac ekipi Jedinstva. Na ovom gostovanju fudbaleri Borca pružili su jednu od najslabijih igara ove sezone. Domaća ekipa je od samog starta utakmice krenula odlučnije a rezultat takve igre je vođstvo u 20. minutu autogolom igrača Borca Đurđeva. U 29. minutu posle kornera za domaću ekipu Jedinstvo vodi sa 2:0, što je bio i rezultat poluvremena. U drugom poluvremenu Borac je krenuo nešto ofanzivnije ali rezultata nije bilo. Jedinstvo u 54. minutu dolazi do prednosti od 3:0. Do kraja utakmice igralo se uglavnom između dva šesnaesterca a najbolju priliku za pogodak za Borac propustio je Malidžan u 82. minutu.

U poslednjem, 34. kolu, Borac je na svom terenu dočekao Omladinac iz Botoša. Viđena je jedna veoma otvorena utakmica sa velikim brojem povoljnih prilika za pogodak. Na prvi pogodak se ipak čekalo do 45. minuta kada je, posle kornera koji je veoma dobro izveo Pavle Petrović, najbolje reagovao Bajić i glavom matirao nemoćnog golmana gostiju. U drugom poluvremenu Borac je krenuo još snažnije, odlučan u tome da pitanje pobednika reši u ranoj fazi drugog poluvremena. Ali nije bilo tako jer su gostujući igrači imali prvu priliku za pogodak. Prilike za Starčevce su se ređale ko na traci, a imali su ih Đukić, Bajić, Petrović, Malidžan i Stanković ali su bili neprecizni. Pitanje pobednika je rešeno u samom finišu utakmice, u 89. minutu kada najpre veoma dobro reaguje izuzetni mladi Vladimir Joković, kada je veoma preciznim šutem sa 18 metara savladao protivničkog golmana. U 90. minutu Vuković postiže poslednji pogodak Borca u ovoj sezoni, za konačnih 3:0.

Ovom utakmicom završena je sezona. Sledi pauza, a naredna startuje polovinom avgusta, o čemu će ljubitelji fudbala biti blagovremeno obavešteni.

Petar Orešković

Untitled 1

Foto: Srbijasport.net 

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top