skollla

Muzička škola “Jovan Bandur“ iz Pančeva počela je sa otvaranjem isturenih odeljenja po naseljenim mestima na teritoriji Grada Pančeva kako bi se približila svojim učenicima.

Nakon veoma uspešnog prošlogodišnjeg otvaranja odeljenja u Banatskom Novom Selu, ove godine se planira otvaranje dva odeljenja - u Jabuci i Starčevu. Zbog toga, u naše mesto su, 17. juna, došli direktor i zamenica direktora ove škole, Mihajlo Jović i Vera Carina, kao i profesorka teorijskih predmeta Ivana Jaćimović kako bi obavili prijemni test za buduće polaznike ove obrazovne ustanove.

Po rečima direktora Jovića do sada je dvadesetak učenika prošlo proveru pa se očekuje veoma uspešan upis budućih muzičara.

Prijemni upis se obavlja za sledeće muzičke kategorije:

- za solo pevanje, devojčice od 13 godina i dečaci od 16 godina;
- za violinu, violu, violončelo, gitaru, tamburu, mandolinu, harmoniku i klavir, učenici do 10 godina starosti;
- za flautu, obou, klarinet, fagot, saksofon, trubu i hornu, učenici do 11 godina starosti.

Postoji mogućnost da se u avgustu obavi još jedan prijemni test pa se tom prilikom obaveštavaju deca i njihovi roditelji da svoje interesovanje za ovu školu iskažu u Muzičkoj školi “Jovan Bandur“, na telefon 013/345-976.

Na ovaj način đaci ove muzičke škole neće morati da putuju u Pančevo već će profesori sa njima raditi u prostorijama starčevačke škole, a i roditelji će biti rasterećeni obaveze odvoženja dece u Pančevo. Nadamo se da će se u našem mestu nastaviti tradicija muzičke kulture koja je već godinama na visokom nivou.

P. Stanković

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top