lugic 3

Naš sugrađanin Nemanja Lugić je od malena posvećen sportu. Više puta do sada ostvarivao je zavidne sportske rezultate o kojima smo već pisali. Danas je zaposlen kao profesor fizičkog vaspitanja u Poljoprivrednoj školi “Josif Pančić“ u Pančevu. Kondicioni trener je klubu Absolute health and fitness.

Biti trener snage i kondicije, odlična je kvalifikacija za OCR trke - “trke sa preponama“. Da pojasnimo našim čitaocima: u pitanju su trke namenjene za obuku vojske i policije. Civili spadaju u takmičarsku kategoriju koja je sve popularnija kako u svetu tako i kod nas. Jedna trka zahteva veliku psihofizičku spremnost jer teren sa preprekama se odnosi na stazu dugačku od 2,5 do 30 kilometara na brdsko planinskim terenima, gde ima delova alpinizma. Za ovakav vid takmičenja potreban je poseban trening koji obuhvata posebnu ishranu. Od opreme je potrebna posebna obuća, garderoba, donji veš i velika želja za pobedom.

Za prvu ovakvu trku se prijavio 2019. godine na Bushido challenge u Šapcu, u konkurenciji od 350 takmičara na stazi od osam kilometara sa 30 prepreka, gde je osvojio treće mesto. Nemanja kaže da mu je ovo bila najdraža trka i da je bila odskočna daska i motivacija za njega. Kasnije su se nizala samo prva mesta, Na trci Arilje - Rzav osvojio je prvo mesto na stazi sa 200 prepreka koja je bila duga 30 kilometara. Najmasovnija i najveća trka je bila učešće na stazi “Cerska bitka“, duga 15 kilometara, na kojoj je bio uspon od 800 metara, 25 prepreka, 500 takmičara gde je osvojio prvo mesto. Nizale su se pobede... Na Tari stazi dugoj 23 kilometra od 1700 takmičara osvojeno je prvo mesto. Beogradski maraton je takoće bio veliki izazov gde je od 5000 takmičara na 42 kilometra osvojio deseto mesto i zvanično je četvrti kao takmičar iz Srbije.

- Bilo je još mnogo takmičenja gde smo nastupali ekipno - u Jelašinačkoj klisuri je staza ekstremno teška gde smo kao ekipa osvojili 3. mesto, učestvovao sam na trci “Đorđe Vajfert“ u Pančevu gde nisam ostvario zapažene rezultate, a trenutno se pripremam za trku “Tribalion“ na Tari gde ću dati sve od sebe da opravdam titulu prvaka, kaže Nemanja Lugić.

Velika motivacija i podrška mu je brat Stefan koji je deo tima. Jedan drugome pružaju podršku. U timskim takmičenjima svi daju maksimum za što bolji rezultat.

- Bez obostrane podrške postignuti rezultati nebi imali smisla, zaključuje Lugić.

Goran Milošević

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top