VEST bez slike640

Osma redovna sednica Saveta mesne zajednice Starčevo održana je u petak, 14. januara. Prisutni na sednici bili su: Petar Andrejić, Uroš Ban, Danijela Aleksić, Mićo Jakovljević, Darko Ješić, Miroslav Kužet, Nenad Stoiljković i Zoran Vasiljković kao članovi Saveta, Zorica Čikara, kao predsednica Izvršnog odbora Saveta MZ Starčevo i zapisničar Predrag Stanković.

S obzirom na to da je sednici prisustvovao dovoljan broj članova Saveta (8) za rad i odlučivanje, predsedavajući Andrejić je predložio, a Savet jednoglasno prihvatio sledeći dnevni red zasedanja:

  1. usvajanje zapisnika sa prethodnih sednica;
  2. usvajanje Finansijskog plana MZ Starčevo za 2022. godinu;
  3. usvajanje Izveštaja o poslovanju MZ Starčevo za 2021. godinu;
  4. informacija o komunalnim i infrastrukturnim poslovima u naselju i
  5. razno.

            Zapisnici sa prethodnih sednica jednoglasno su usvojeni.

            U daljem toku sednice jednoglasno je doneta odluka o prihvatanju Finansijskog plana MZ Starčevo za 2022. godinu koji će iznositi oko osam miliona dinara, a usvojen je i Izveštaj o poslovanju za 2021. godinu.

            U nastavku zasedanja  predsednik Saveta MZ Starčevo, Petar Andrejić, upoznao je članove Saveta o radovima koji su izvedeni u predhodnom periodu (asfaltiranje dela Partizanske ulice, podela paketića, uređenje parka), a raspravljalo se i o planovima za naredni period u čemu su učestvovali svi prisutni. U tom smislu iskazana je potreba za rekonstrukcijom  krova na Domu kulture, izradom  rešetke u pumpnoj stanici kanalizacije (kod “Đerma“), izgradnjom kapele na katoličkom groblju, uređenjem  raskrsnice ulica  Pančevački put i Partizanske, izgradnjom parkinga kod pravoslavnog groblja...

            Pod tačkom “razno“ članovi Saveta su vodili razgovor o trenutnoj situaciji, problemima koji mogu nastati i kako ih rešavati. Odlučeno je da se uputi dopis JP-u “Urbanizam“ u vezi nabavke određene količine grebanog asfalta kojim će se urediti prilaz višespratnom stambenom objektu iz Ulice Ive Lole Ribara (PIK-ova zgrada), kao i požarni put u Ulici Ive Andrića (zaleđe ka Zrenjaninskoj i Vršačkoj ulici). Član Saveta Mićo Jakovljević, koji je i radnik JKP-a “Starčevac“, izneo je  probleme u funkcionisanju sistema kanalizacije i naveo da se u mreži može naći svašta, počev od krpa pa do ostataka čerupanih pilića i komine od pečenja rakije. Sve to zagušuje pumpe i predstavlja opasnost za kanalizacioni sistem. Dogovoreno je da se tim povodom zakaže posebna sednica Saveta na kojoj će se samo rešavati ta problematika.

SN

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top