ptr

Svi oni građani povlašćenih kategorija koji žele da iskoriste pravo na besplatan javni prevoz, koje omogućava Grad Pančevo u saradnji sa “Pantransportom“, zahteve mogu popuniti i predati u Mesnoj zajednici Starčevo.

          Reč je o penzionerima, mališanima do šest godina starosti, mentalno oboleloj deci, trudnicama i porodiljama, slepima i slabovidima, ratnim i vojnim invalidima,  paraplegičarima, distrofičarima,  korisncima porodične invalidnine, teško obolelim izbeglim licima i učenicima i studentima iz socijalno ugroženih porodica.

            Sve dodatne informacije zainteresovani dobiće na licu mesta od ljudi iz Mesne zajednice, a ova akcija trajaće u naredna dva mesca, pa za žurbom nema potrebe budući da stare karte važe do 31. marta.

            Predsednik MZ Starčevo, Petar Andrejić, navodi da sugrađane već dolaze i da im pomažu i u popunjavanju zahteva.

            - Strčevci mogu da dođu u Mesnu zajednicu svakog radnog dana od 8 do 15 sati. Spremni smo da prikupimo sve zahteve za besplatan prevoz i isporučimo ih “Pantransportu“. Nakon toga, građani će dobiti na kućnu adresu svoju godišnju kartu - naveo je Andrejić.

            Građani koji produžavaju pravo na povlašćeni prevoz popunjavaće samo zahtev za ostvarivanje prava, dok oni koji se po prvi put prijavljuju, treba da prilože i fotokopiju lične karte, jednu fotografiju novijeg datuma i potrebnu dokumentaciju kojom potvrđuju po kom osnovu ispunjavaju uslov za povlašćeni prevoz. Penzionerima koji se prvi put prijavljuju za godišnju kartu, pored lične karte potreban je samo poslednji penzioni ček.

            Svi zainteresovani dobiće dokument kojom se potvrđuje da ispunjavaju uslove za subvencionisani prevoz. Svi oni koji ispunjavaju uslove za subvencionisani prevoz moći će besplatno da se prevoze na svim gradskim, prigradskim i međugradskim linijama “Pantransporta“ odnosno na   na celoj teritoriji Pančeva. Karta neće važiti za vožnju do Beograda.

            Prošle godine oko 12.500 građana iskoristilo je svoje pravo na besplatni prevoz, a u najvećem broju penzioneri, pa se očekuje da će i ove godine biti slično.

J.F.

            Predrag Živković, član Gradskog veća zadužen za  saobraćaj i komunalnu delatnost podsetio je da prema Odluci o ostvarivanju prava na povlašćen prevoz 13 kategorija građana sa teritorije Grada Pančeva ima pravo na potpuno besplatan prevoz autobusima “Pantransporta“.

            - Pančevo je postalo jedinstvena lokalna samouprava po tome što je obezbedilo potpuno besplatan javni prevoz na teritoriji svog grada za sve penzionere, trudnice i porodilje, ali i ostale ranjive kategorije stanovništva. Od prošle godine svi penzioneri, bez obzira na visinu primanja, načina sticanja penzionerskog statusa i godina života imaju pravo na besplatan javni prevoz i koriste godišnje karte - ističe   Živković.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top