куд

Prvi nastup u novoj godini starčevački folkloraši imali su pred domaćom publikom u Starčevu na menifestaciji “Najlepši slavski kolač“ u organizaciji Udruženja žena “Neolit“.

Dečiji ansambli predstavili su se sa tri igre. Najmlađa dečija grupa izvela je “Igre iz Pirota“, dok je starija grupa odigrala “Igre iz Gruže i Toplice“.

            Zbog pandemije korona-virusa ove godine izostao je tradicionalni ovogodišnji koncert, ali “Neolićani“  planiraju celovečernji koncert u toku marta gde će predstaviti svoj rad u prethodnom periodu.  U planu je i zanavljanje fundusa nošnje, naročito za dečije uzraste . Iako starčevački ekonomat važi za jedan od opremljenijih u Pančevu, nabavka novih komada nošnje u velikoj meri bi olakšala rad Društva. 

            - Od početka pandemije broj koncerata, gostovanja i putovanja se u velikoj meri smanjio ali i pored toga naši folkloraši su krajem godine putovali na Goč na trodnevni seminar na kome su učestvovali dečiji ansambli. Tako su tokom februara svi ansambli bili na jednodnevnom izletu u banji Ždrelo kako bi “napunili baterije“ za dalji rad i pripreme za obaveze koje ih očekuju u narednom periodu  - kaže za naš list Uroš Ban, prvi čovek starčevačkih folkloraša.

P. Andrejić

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top