кошарка

             Tokom januara KK Borac je nastavio takmičenje u Kvalitetnoj ligi Vojvodine sa svim selekcijama - pioniri, mlađi pioniri i kadeti. Nastavljena je i borba za viši rang takmičenja.

            Pioniri su odigrali dve poslednje utakmice u grupi sa komšijama iz Omoljice, a koje su odlučivale o prolazu dalje. Dana 18. januara odigrana je utakmica u Starčevu. U ovom susretu Starčevci su bili oslabljeni neigranjem startnog igrača, pa su gosti to iskoristili i pobedili sa 83:76. Tokom čitavog susreta vodila se neizvesna borba ali protivnik je ovog puta više želeo pobedu. Nakon sedam dana odigran je revanš meč, ovaj put u Omoljici, a Starčevci su morali da pobede da bi prošli u viši rang takmičenja. Ovaj put je Borac bio u kompletnom sastavu. Od početka susreta Borac se borio za svaku loptu i tokom čitave utakmice Starčevci su bili u prednosti, čak u par navrata prednost je bila dvocifrena. Utakmicu rutinski privode kraju i pobeđuju sa 75:66 i tom pobedom su zauzeli prvo mesto u južnom Banatu i izborili plasman u plej- of među šest najboljih ekipa u Vojvodini. Ukoliko pobede,  imaju mogućnost da se plasiraju na državno prvenstvo. Mora se reći da je ova selekcija momaka 2007. godište, jedna od najtelentovanijih ekipa Borca, a ovo im je četvrta godina za redom kako igraju najbolju košarku u ovom delu Banata. U nastavku takmičenja snage će odmeriti sa ekipama  Spartaka iz Subotica, Jokera iz Sombora, Sports vordsa i KK-a Star iz Novog Sada.

            Mlađi pioniri su 7. februara odigrali prvenstvenu utakmicu u Omoljici, a bili su oslabljeni neigranjem pet  igrača iz startne petorke. Međutim, naši igrači su se borili do poslednjeg minuta ali ovaj put komšije izlaze kao  pobednici sa rezultatom 45:40.

Z. Kokanović

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top