fkb

Starčevci su uspešno startovali u prolećnom delu prvenstva u Vojvođanskoj fudbalskoj ligi - istok i u prva tri kola zabeležili tri pobede.

Starčevo:

Borac - Crvena zvezda

(Vojvoda Stepa) 1:0;

Perlez:

Vojvodina - Borac 1:2;

Starčevo:

Borac - BAK (Bela Crkva) 4:1

U 16. kolu Borac je na svom terenu dočekao ekipu Crvene zvezde iz Vojvode Stepe. Odigrana je jedna veoma tvrda i neizvesna utakmica do samog kraja. U prvom poluvremenu vodila se ravnopravna borba sa po dve prilike za pogodak na obe strane, međutim nije bilo golova. U nastavku domaća ekipa je krenula nešto agilnije u napad, a gosti su vrebali priliku iz kontranapada. Borac propušta šanse za pogodak u 56. minutu, kada se u prilici našao Bajić, ali je bio neprecizan.U 68. minutu Ilić je šutirao sa nekih 20 metara od gola ali je golman Crvene zvezde uspešno intervenisao. U 75. minutu Starčevci stižu do prednosti od 1:0, a strelac je Đurđev, koji se dobro snašao u gužvi pred protivničkim golom i uspeo da savlada golmana. Do kraja utakmice domaća ekipe je propustila priliku da stigne do ubedljivije pobede ali se rezultat nije menjao tako da je utakmica završena pobedom Borca od 1:0.

U 17. kolu Starčevci su gostovali u Perlezu ekipi Vojvodine. Još jedno veoma neugodno gostovanje. U prvom poluvremenu Vojvodina je prva pripretila i propušta dve veoma povoljne prilike za pogodak kada je Ivanović dva puta veoma dobro intervenisao i spasao gotovo sigurne pogodke. U 28. minutu Borac je veoma ozbiljno pripretio kada je Ilić šutirao, a golman domaćih uspešno intervenisao i spasao siguran pogodak. U 35. minutu viđen je veoma lep pogodak Borca kada je Ilić iskosa sa leve strane sa nekih 25 metara precizno šutirao i lobovao domaćeg golmana za vođstvo od 1:0. U drugom poluvremenu Vojvodina je krenula nešto angažovanije ka golu gostiju ali bez pravih prilika za pogodak. U 75. minutu, posle jedne veoma dobre akcije po levoj strani, mladi i perspektini Mihajlo Mačkić je veoma dobro je prošao i sa same korner linije dao povratnu loptu u peterac gostiju, a Luki Simonoviću je samo preostalo da ubaci loptu u prazan gol za vođstvo gostiju od 2:0. U 81. minutu posle greške na sredini terena igrača Borca, domaća ekipa uspeva da postigne pogodak i tako smanji rezultat na 1:2. U samom finišu utakmice u nadoknadi vremena domaćin je veoma opasno pripretio kada je golman Borca Tomić veoma dobro intervenisao i iz samog gornjeg levog ugla paradom izbio loptu u korner. Do kraja meča rezultat se nije menjao i gostujuća ekipa je slavila s rezultatom 1:2.

U 18. kolu Borac je na svom terenu dočekao ekipu BAK-a iz Bele Crkve. U prvom poluvremenu koje je bilo nezanimljivo, sa malim brojem prilika za pogodak, domaćin je u samom finišu, u 44. minutu, stigao do prednosti od 1:0, a strelac je bio Nedučić. U drugom poluvremenu sasvim druga slika na terenu. Borac je krenuo veoma snažno i non- stop vršio pritisak ka golu gostiju. U 54. minutu viđen je evrogol mladog Oskara Kemenja koji je iz prve veoma snažno i precizno šutirao sa nekih 17 metara za vođstvo od 2:0. U 70. minutu Bajić je izveo slobodan udarac sa nekih 22-23 metara od gola gostiju, malo iskosa sa leve strane, i bio veoma precizan, a golman gostiju nemoćan. U 77. minutu posle kornera BAK stiže do pogodka i smanjuje rezultat na 3:1, a u poslednjem minutu meča Luka Simonović postiže još jedan pogodak za Starčevce, za konačnih 4:1.

Nakon 18 odigranih mečeva ove sezone, Borac je sakupio 32 boda i nalazi se na visokom petom mestu na prvenstvenoj tabeli.

Petar Orešković

Blazović ponovo na klupi

Fudbaleri Borca beleže dobre rezultate u Vojvođanskoj ligi - Istok i nalaze se na petom mestu tabele. Posle iznenadne odluke trenera Dejana Žarkova da sporazumno napusti klupu Borca uprava kluba brzo je reagovala i odlučila da do kraja prvenstva na klupi ponovo, po četvrti put, sedne trener Miljan Blazović. Trener Blazović dugo godina je u klubu i ove sezone predvodio je omladince i posle prihvatanja novog posla rekao je:

- Ponovo sam prihvatio odluku čelnika kluba da predvodim seniore kluba i dobro poznajem situaciju. U proteklom delu sezone klub je beležio dobre rezultate i znam da moramo nastaviti u istom ritmu. Verujem u ovaj tim i nadam se da ćemo zajedno ostvariti očekivanja čelnika i navijača kluba na kraju sezone.

Untitled 1

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top