rugbian

Reprezentacija Srbije pobedila je Andoru s rezultatom 24:18 u ragbi utakmici odigranoj na Opštinskom stadionu u Starčevu. Utakmici je prisustvovalo 500 gledalaca, pa je samim tim atmosfera bila izvanredna

            Publika je uživala u zanimljivoj utakmici, odigranoj u subotu, 16. aprila, u kojoj je reprezentacija Srbije pokazala trud i rad koji je uložila u pripremama za selektorom Mišelom Milovićem i stručnim štabom. Reprezentacija Andore je kvalitetna ekipa, koja u svojim redovima ima veoma spretne i brze igrače, pa ne čudi što je bila izuzetno intezivna igra, na koju su naši reprezentativci odgovorili brzinom i kvalitetnom odbranom.

            Za Srbiju su nastupili: Boris Martić, Istok Totić, Predrag Vraneš, Relja Pećanac, Damian Božić, Aleksandar Mađanović, Predrag Keglić, Milan Marinković, Aleksandar Andrić, Aleksandar Đorđević, Velibor Srećković, Julien Matijašević, Nikola Stanković, Uroš Babić, Igor Dejanović, Uroš Jončić, Vladimir Đukić, Petar Hinić, Alen Ćosović, Lazar Tatomir, Ivan Voštić, Stevan Nikolić i Uroš Martinović.

            Vremenski uslovi nisu bili loši, sem vetra koji je obema ekipama znao da napravi problem prilikom izvođenja šuteva. Nakon uvodnog odmeravanja snaga, do prvog vođstva došla je reprezentacija Andore kaznenim udarcem sa kojim je povela 3:0. U nastavku igre posle primljenih početnih poena, reprezentacija Srbije zaigrala je mnogo bolje i iskoristila greške Andorine odbrane da postigne esej za preokret prodorom centra reprezentacije Nikole Stankovića i povela je rezultatom 5:3. Neuspeh prilikom pokušaja u izvođenju kaznenih poena nije zaustavio “Orlove“, pa je Aleksandar Andrić uspeo da isprati akciju našeg internacionalnog igrača Juliana Matijaševića i poveća prednost reprezentacije rezultatom na 12:3. Do kraja poluvremena se vodila teška borba na terenu, u kojoj je svaki trenutak bio neizvestan, da bi u poslednjim minutima naše krilo Velibor Srećković postigao još jedan esej i posle uspešnog pretvaranja Aleksandara Andrića postigne konačni rezultat prvog poluvremena od 19:3.

            Nakon prvog poluvremena mnogi su mislili da je meč uveliko rešen, međutim sa tim se nisu složili igrači Andore. Iako je nastavak igre doneo jaku fizičku borbu, čini se da su gostujući igrači u drugom poluvremenu imali veću  kontrolu nad utakmicom. Posle kaznenog udarca i smanjenja rezultata na 19:6 osetio se pad u igri naše reprezentacije, pogotovo na skramu. Ekipa Andore iskoristila je taj pad pa je guranjem i mol igrom posle auta postigla još pet poena i smanjila rezultat na 19:11. Nastavak igre bio je pun uzbuđenja, ali je Srbija u poslednjim minutima nakon kontre preko odličnog Juliana Matijaševića koji je proigrao Aleksandra Mađanovića dala esej. Taj esej trebalo je da uvede utakmikcu u mirnu završnicu jer je u tom trenutku rezultat glasio 24:11. Međutim, drama se nastavila jer su igrači Andore u produžetku vremena postigli još jedan esej i pretvorili šut, što je im je donelo mogućnost da preokrenu rezultat smanjenjem prednosti Srbije na samo šest poena razlike, a rezultat je glasio 24:18. Na sreću, u poslednjem napadu Andore došlo je do greške i dodeljen je kazneni udarac za reprezentaciju Srbije, a nakon izvedenog šuta u aut sudija iz Rumunije svirao je kraj utakmice.

            Ovaj meč je bio rezultatski značajan tako da je Evropska federacija poslala iskusnu sudijsku trojku iz Rumunije na čelu sa Florin Boneom, koja je korektno odradila svoj posao.

            Ovom pobedom reprezentacija Srbije ima mogućnost da, ukoliko pobedi reprezentaciju Bosne i Hercegovine, obezbedi plasman u baraž za viši rang takmičenja.

VETERANI U ZENICI

Veterani Ragbi kluba Borac putovali su polovinom aprila u Zenicu (BiH), kako bi učestvovali na prvom memorijalnom turniru u čast poznatog zeničkog ragbiste Amira Halilovića. Ovaj turnir nije imao takmičarski karakter, a Starčevci su odmerili snage sa beogradskim “Partizanom“, “Splitom“ i zeničkim timom “Krčmari“.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top