muzej2

            Starčevaki muzej tokom oktobra beleži više organizovanih poseta. Pored turista iz Beograda koji su obišli muzej i Starčevo, potom i studenata beogradske Bogoslovije, ovaj prostor obišlo je i nekoliko učeničkih ekskurzija. Lepo vreme omogućilo je da gosti upoznaju Starčevo u najboljem izdanju i da svi programi budu u celosti realizovani.

             Iz OŠ “Bratstsvo-jedinstvo“ iz Vojlovice muzej su obišle dve grupe učenika. Najpre četvrtaci, sa svojim učiteljicama Ankom Kotvaš, Draganom Nedeljković i Valerijom Kato posetili su muzej i upoznali znamenitosti na Trgu neolita i u centru Starčeva u pratnji vodiča. Potom je sredinom oktobra usledila poseta njihovih nešto starijih drugara, šestaka, sa nastavnicama Milicom Brzaković  Stojković i Anom Kajlović. Oni su pored obilaska muzeja i centra Starčeva, posetili i galeriju “Boem“, pravoslavnu i katoličku crkvu. 

muzej10

            Učesnici memorijalnog turnira u odbojci “Bojan i Ranko“  posetili su muzej u subotu, 1. oktobra, u pauzi između utakmica. U pitanju su pionirske kategorije odbojkaških klubova iz Beograda, Zrenjanina i Novog Sada.

            Najbrojniji posetioci su bili starčevački predškolci i učenici svih nižih razreda koji su posetili muzej u sklopu Dečije nedelje u periodu 3-7. oktobra. NJih oko 250, zajedno sa svim vaspitačicama i učiteljicama, obišlo je stalnu postavku “Starčevo kroz vekove“, izložbu starih razglednica i repliku neolitskog naselja.

P. S.

muzej3

muzej4

muzej5

muzej6

muzej7

muzej8

muzej9

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top