Na pijačnom platou Trga neolita održava se Novogodišnji bazar, a u okviru kojeg je prošle nedelje organizovana tradicionalna podela novogodišnjih paketića deci uzrasta od 3 do 6 godina.

            - Podelili smo oko 300 novogodišnjih paketića uz prigodan bazar koji već nekoliko godina organizujemo kao prateću manifestaciju. Ovo je petnaesta godina kako se okupljamo na Trgu neolita u pretpraznično vreme i uz pomoć lokalnih privrednika i volontera, darujemo starčevačku decu novogodišnjim paketićima. I ove godine bazar je posetilo mnogo posetilaca, ne samo iz Starčeva već i iz okoline, kaže Petar Andrejić, predsednik MZ Starčevo.

            Muzika s razglasa širila se Starčevom, na radost brojnih građana, dok je ova dugogodišnja tradicija izmamljivala osmehe najmlađima koji su uživali u društvu Deda Mraza i njegovih saradnika. Pored velike novogodišnje jelke i saonica moglo se fotografisati, a uz fotografije, lepo druženje začinjeno je vrućim krofnama, kiflicama, čajem i kuvanim vinom.

            Ove godine na bazaru ima dosta izlagača. Sve tezge bile su rezervisane mnogo ranije nego obično. Na tezgama se prodaju novogodišnje i božićne stvari poput ručno rađenih aranžmana, suvenira, kolača...

            Organizatori su Kreativni kulturni klub i Odred izviđača “Nadel“, Dom kulture i Mesna zajednica Starčevo. Ovu manifestaciju pomogli su: Ras, Merac-skele, BM Mladenović, Eurotim, Alustar sistem, RR glas, PP Štimac, Rafaelo petrol, stovarište Vulović, VS Minić, picerija Meks, Gligorić - Star, poslastičarnica Nevena, pečenjara Luka, kafe DŽ-peria, frizer Moravac, Korpa-šop, radnja Fyue, cvećara Nina 04, Podunavlje, Neba-N i str Luka.

SN

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top