Festival akustične gitare “Gašini akordi“ priređen je, po šesnaesti put,  u subotu, 17. decembra, u Kreativnom kulturnom klubu, a odluka organizatora bila je da ovog puta afirmiše lokalne mlade izvođače aukustičarske muzike, što se pokazalo kao dobar potez, jer je imalo dobar odjek i kod publike i kod samih učesnika

            Događaj je u ime Kreativnog kulturnog kluba otvorio Darko Ješić, koji je naglasio da ova manifestacija ima već prebogatu tradiciju i mnogo kvalitetnih protagonista i nezaboravnih nastupa u ranijim izdanjima. Na to se nadovezao i selektor ovogodišnjeg festivala Zoran Ilić, doajen pančevačke gitarske rok-scene, koji je istakao da je, naročito za sve mlade gitariste, pa i za sve druge rok muzičare, značaj “Gašinih akorda“ nemerljiv pored ostalog i zato što su na tom festivalu nastupali u društvu mnogih eminentnih znalaca. Oni su ostavili pečat što kao članovi žirija, što kao revijalni izvođači, a reč je pravim legendama poput Dejana Cukića, Dude Bezuhe, LJube Ninkovića, Aleksandra Žikića, Baneta Loknera, Pere Janjatovića… 

            Nakon toga, usledili su nastupi mladih nada, a prva se na binu popela najmlađa grupa “Gitarta“, kako se zapravo zove izuzetno uspešna pančevačka škola gitare, koju predvodi pomenuti Zoran Ilić. On je ovom prilikom i zasvirao gitarske obrade svetskih hitova zajedno za svojim učenicama u sastavu Ksenija Biro, Anja Jovanović, Hana Gaćeša i Dunja Pavela.

            Nakon njih na red je došao Saša Gambiroža, koji je već beležio učeša na “Gašinim akordima“, a ovog interpretirao je autorske pop-rok numere sa ostatkom benda “Nestašni“, koji su činili Dejan Nikolin i Marko Jovišić.

            Na sceni smenio “Storm“, rok kaver bend, koji ima i autorske kompozicije, a prdstavio se u sastavu Bane Ludajić, Vladimir Vojnak, Nikola Stojinov, Mateja Lončar i Filip Živković.

            Oficijalni deo programa zatvorio je “Jutarnji program“, izuzetno mlad, ali veoma ukomponovan bend (već imaju i objavljen singl), koji je mnoge prijatno iznenadio pesmama iz vremena “novog talasa“. Sve to su odlično izneli Luka Stevanović, Uroš Anđelevski, Mirjana Velić, Marko Jovanović i Dimitrije Despotovski.

            Šlag na torti defintivno je bio revijalni nastup prekaljenog pančevačkog trija „MrKey& Borko&Dome", koji su u akustičnoj varijanti pubilku digli na noge, pre svega, rok klasicima iz osamdesetih.

J. Filipović

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top