Polovinom juna završeno je nadmetanje u Vojvođanskoj fudbalskoj ligi - Istok, a  Borac je na kraju završio na deobi 4. i 5. mesta

Evo rezultata poslednja četiri kola:

27.kolo:

Borac - Sloboda (N. K.) 4:0;

28.kolo:

Jedinstvo (Kač.) - Borac 2:3;

  1. kolo:

Borac - Kozara 1:1;

  1. kolo:

Mladost (Om.) - Borac 3:1

            U 27. kolu Borac je na svom terenu ugostio ekipu Slobode iz Novih Kozaraca. Odigrana je jedna otvorena utakmica u kojoj je domaća ekipa bila znatno bolja tokom cele utakmice i na kraju zasluženo pobedila s visokim rezultatom. Na prvi gol na utakmici čekalo se do 34. minuta kada je Borac, posle lepe akcije, došao do prednosti golom Lukića. U drugom poluvremenu ista slika na terenu - domaći tim znatno nadmoćniji, a plod takve igre bio je pogodak u 55. minutu, a strelac je Gigović, za vođstvo  domaćih od 2:0. Do kraja utakmice Borac propušta nekoliko idealnih prilika za pogodak, a u finišu utakmice, u 87. minutu, Marković postiže efektan pogodak sa preko 40 metara od gola gostiju za vođstvo od 3:0. U 90. minutu isti igrač postiže još jedan pogodak kada je sa nekoliko metara postigao gol petom, za konačnih 4:0 za Starčevce.

            U 28. kolu Borac je gostovao u Kačarevu ekipi Jedinstvo Stević. Viđena je jedna veoma zanimljiva i neizvesna utakmica do samog kraja. Već na samom startu utakmice,  u prvom minutu, gostujuća ekipa je imala idealnu priliku za pogodak u kojoj se našao Gigović, ali je bio neprecizan nakon što je lobovao golmana. U 11. minutu Starčevci stižu do prednosti, a strelac je Marković. Do poluvremena Borac propušta još nekoliko izuzetno povoljnih prilika ali promene rezultata nije bilo. U drugom poluvremenu i Kačarevci propuštaju neke prilike da bi u 66. minutu došlo do izjednačenja. Međutim, U 75. minutu Uroš Lukić donosi novu prednost  za gostujući tim, a samo minut kasnije dosuđen je kazneni udarac za Jedinstvo, koji je realizovan, i rezultat je 2:2. U finišu utakmice, u 86. minutu, Borac ipak stiže do pobede efektnim pogodkom mladog Mačkića.

            U 29. kolu na Opštinskom stadionu u Starčevu gostovala je ekipa  Kozare iz Banatskog Velikog Sela. Odigrana je utakmica dve ravnopravne ekipe. U prvom poluvremenu oba tima  su propustile po 2-3 povoljne prilike za pogodak. U nastavku tim iz Starčeva prvi  stiže do prednosti i to u 59. minutu, golom Gigovića. U finišu utakmice, u 87. minutu,  Kozara stiže do izjednačenja, za konačnih 1:1.

            U tridesetom, a ujedno i poslednjem kolu u sezoni, odigran je lokalni derbi u Omoljici, u kome je domaća Mladost dočekala Borac. U prvom poluvremenu odigrana je ravnopravna utakmica sa malo prilika za pogodak, tako da se na odmor otišlo sa rezultatom 0:0. U nastavku meča, Mladost je krenula nešto angažovanije, a plod takve igre je vođstvo pogotkom u 66.  minutu. Samo pet minuta kasnije domaća ekipa postiže veoma efektan pogodak preko Luke Lukića i duplira vođstvo, a nakon penala koji je dosuđen u 77. minutu, koji je realizovao Danilo Kovačević, tm iz Omoljice stiže i do 3:0. U 88. minutu Borac stiže do počasnog pogodka preko Markova.

            Ovom utakmicom spuštena je zavesa na sezonu 2022/2023. Treba napomenuti da je Borac u prolećnom delu prvenstva, odnosno ako bi se gledali samo rezultati u ovom delu prvenstva, prvi na tabeli ispred OFK Kikinde i Mladosti iz Omoljice, sa osvojena 33 boda, uz 10 pobeda, tri nerešena rezultata i samo dva  poraza. Nova sezona startuje polovinom avgusta.

Petar Orešković

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top