Jako nevreme koje je protekle nedelje zahvatilo našu zemlju nije zaobišlo ni Starčevo. U dva olujna dana pričinjena je velika materijalna šteta - stradali su mnogi krovovi na domaćinstvima, oborena su ili oštećena mnoga stabla, jedno drvo palo je na automobil u Proletnjoj ulici, a kula na tornju crkve u centru ostala je bez dela krovnog pokrivača.

Prava je sreća u nesreći da tom prilikom niko nije povređen jer su bakarne table, koje je vetar raskovao sa krova, letele stotinak metara dalje.

            Oštećenja na krovu kule pretila su i po završetku nevremena. Opasni delovi konstrukcije pretili su da se otkinu i padnu s velike visine. Stoga, najpre je oganičeno kretanje u tom delu Trga neolita, da bi se potom tražilo rešenje kako obezbediti sigurnost meštanima Starčeva.

            Odmah sutradan naše mesto je posetio i Aleksandar Stevanović, gradonačelik Pančeva. On je od predstavnika Mesne zajednice i lokalnog komunalnog preduzeća upoznat sa situacijom i problemima koje je olujno vreme izazvalo u Starčevu i obećao podršku i pomoć u otklanjanju posledica.

            Radnici JKP-a “Starčevac“ narednih dana uklanjali su oborena stabla najpre u parku u centru, a potom i svuda gde je to bilo potrebno. Probleme sa strujom radnici “Elektrovojvodine“ rešavali su veoma brzo, shodno vanrednoj situaciji na terenu. Sve u svemu, posledice nevremena sanirane su relativno brzo, ali ostaje bojazan da će ovakve vremenske prilike, uzrkovane klimatskim prokenama, biti sve češće na našem podneblju. A koliko smo spremni da se sa time nosimo, pokazaće vreme.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top