Trinaesta redovna sednica  Saveta mesne zajednice Starčevo održana je u četvrtak, 13. jula. Prisutni na sednici bili su: Petar Andrejić, Danijela Aleksić, Zoran Vasiljković,  Brankica Dragojerac, Darko Ješić, Goran Stojanović, Mićo Jakovljević, Vesna Radosavljević i Miroslav Kužet.

 

            S obzirom na to da je sednici prisustvovao dovoljan broj članova Saveta (9) za rad i odlučivanje, predsedavajući Andrejić je predložio, a Savet jednoglasno prihvatio sledeći dnevni red:

  1. Usvajanje predloga Komisije za dodelu priznanja “Zaslužni Starčevac“;
  2. Organizacija manifestacije “Dani druženja 2023“ ;
  3. Razno.

            Pod prvom tačkom jednoglasno je doneta odluka da se usvoji predlog Komisije za dodelu priznanja i da se “Zaslužni Starčevac“ ove godine dodeli Janji Nikolić, učenici generacije OŠ “Vuk St. Karadžić“ iz Starčeva, Radovanu Peroviću i Katarini Deninger za humanost i humanitarni rad, Kulturno-umetničkom društvu “Neolit“ za doprinos razvoju kulture u Starčevu i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu “Starčevo“ za dugogodišnje izuzetno zalaganje u oblasti zaštite lokalne zajednice od elementarne nepogode i požara.

            Potom se pristupilo razmatranju programa ovogodišnjih dana druženja koji su pripremile službe Mesne zajednice, Doma kulture i udruženja građana i sportski klubovi. Planirano je da ovogodišnji letnji program traje od 29. jula do 13. avgusta sa šesdesetak programa kulturno-zabavnog i sportskog karaktera, sa obeležavanjem dve starčevasčke slave - Ognjene Marije, slave Mesne zajednice i Panteleje, hramovne slave Srpske pravoslavne crkve u našem mestu.

            Pod tačkom “razno“ prisutni članovi Saveta su upoznati  sa tekućim poslovima u našem mestu, a koji se odnose na gasifikaciju, vetropark, radove na prostorijama za penzionere i Udruženje žena, postavljanje kontejera za reciklažu PET ambalaže i drugo.

P. Stanković

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top